Αύγουστο ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ το μιούζικαλ του Michael Jackson

michael-Jackson Ilpo Musto
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το «MJ The Musical» φιλοδοξεί να παρουσιάσει το «πορτρέτο του καλλιτέχνη, ενός ανθρώπου με αντιφάσεις που είχε τόση ομορφιά μέσα του».

Η μουσική θεατρική παράσταση «MJ The Musical» θα κάνει την πρεμιέρα του στο Μπρόντγουεϊ στις 13 Αυγούστου 2020, μετά από μια σειρά preview παραστάσεων στο Neil Simon Theatre τον Ιούλιο. Το μιούζικαλ αρχικά είχε τον τίτλο «Don’t Stop ‘Til You Get Enough», όμως τελικά άλλαξε καθώς οι παραγωγοί θεωρούν πως αντιπροσωπεύει καλύτερα την ιστορία της παράστασης.

Το μιούζικαλ βρίσκεται υπό σχεδιασμό τα τελευταία χρόνια και μια σειρά preview παραστάσεων που είχαν προγραμματιστεί φέτος στο Σικάγο τελικά αναβλήθηκαν, λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Dan Reed.

Οι παραγωγοί ισχυρίστηκαν πως η ακύρωση έγινε λόγω δυσκολιών στον προγραμματισμό και τις καθυστερήσεις που προκάλεσε η απεργία του εργατικού σωματείου ηθοποιών – κάτι το οποίο διέψευσε το σωματείο σε δική του ανακοίνωση – ενώ παράλληλα υποσχέθηκαν και μια περιοδεία της παράστασης μετά την πρεμιέρα της στο Μπρόντγουεϊ.

Συγγραφέας του μιούζικαλ είναι η βραβευμένη με δύο Pulitzer Lynn Nottage, ενώ ο βραβευμένος με Tony Christopher Wheeldon θα αναλάβει την σκηνοθεσία και χορογραφία. Η μουσική της παράστασης θα αποτελείται από τραγούδια του Michael Jackson, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το καστ.

AP/REX/Shutterstock

Σε άρθρο του το Deadline σημειώνει πως το μιούζικαλ διαδραματίζεται στις πρόβες του Michael Jackson για την «Dangerous» περιοδεία του το 1992, όμως δεν αναμενόταν να εστιάσει στην προσωπική ζωή του μουσικού. Λόγω των καθυστερήσεων, η υπόθεση του μιούζικαλ ενδέχεται να έχει αλλάξει.

Ο Wheeldon πάντως σχολίασε πως η παράσταση θα λειτουργήσει «πορτρέτο του καλλιτέχνη, ενός ανθρώπου με αντιφάσεις που είχε τόση ομορφιά μέσα του. Μια ζωή σαν του Michael ήταν τόσο πλούσια, πυκνή και ταραγμένη. Αλλά υπήρχαν και αυτές οι στιγμές υπέροχης ελαφρότητας. Μας ενδιαφέρει να γιορτάσουμε τον Michael να αποδομήσουμε τα τραγούδια του και να τα ακούσουμε πραγματικά».