Οι θρυλικοί Queen στρέφονται εναντίον του Trump

freddie-mercury-donald-trump
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το συγκρότημα θέλει να απαγορεύσει την χρήση των τραγουδιών του από τον Αμερικάνο πρόεδρο στις διαφημίσεις του.

Οι Queen σκοπεύουν να πάρουν μέτρα ώστε ο Donald Trump να μην μπορεί να χρησιμοποιεί τραγούδια τους, όπως το «We Will Rock You», στις διαφημίσεις για την προεκλογική εκστρατεία του. Ο Αμερικάνος πρόεδρος πρόσφατα μοιράστηκε μέσω Twitter ένα δίλεπτο βίντεο με φωτογραφίες από προηγούμενες συγκεντρώσεις του ενώ ακούγεται το single των Queen.

Εκπρόσωπος του βρετανικού συγκροτήματος δήλωσε στην Independent πως οι Queen δεν έχουν δώσει άδεια χρήσης του τραγουδιού και έχουν πάρει μέτρα ώστε να αφαιρεθεί το κομμάτι από την διαφήμιση του Trump. Σε δηλώσεις στο BuzzFeed αποκάλυψε πως το συγκρότημα έχει ξεκινήσει ευρύτερες διαδικασίες για να μην επιτραπεί στον Αμερικάνο πρόεδρο να χρησιμοποιήσει άλλα τραγούδια τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Queen αντιδρούν στην χρήση τραγουδιών τους από τον Donald Trump. Τον Ιούλιο του 2016 ο Αμερικάνος πρόεδρος είχε παίξει το «We Are The Champions» στο εθνικό συνέδριο του ρεπουμπλικανικού κόμματος, με τους Queen να σχολιάζουν πως δεν έδωσαν την άδεια ή την ευχή τους για κάτι τέτοιο.

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Brian May μάλιστα τόνισε σε εμφάνιση του στην εκπομπή «Good Morning Britain» πως ακόμα και εάν ο ίδιος ο Trump του ζητούσε να χρησιμοποιήσει το τραγούδι θα λάμβανε αρνητική απάντηση, ενώ τον χαρακτήρισε ως έναν «πολύ επικίνδυνο άνθρωπο».