Ποιο τραγούδι των Beatles δεν άρεσε στον John Lennon;

John-lennon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

«Δεν μου άρεσε ποτέ, γιατί ήταν ένα τραγούδι που απλά το ξεπέταξα» αποκάλυψε ο frontman των «Σκαθαριών» σε συνέντευξή του το 1970.

Στη διάρκεια της λαμπρής καριέρας τους, οι Beatles έγραψαν πάνω από 100 τραγούδια, με πολλά από αυτά να παραμένουν επίκαιρα και να εμπνέουν νέες γενιές μουσικών και θαυμαστών.

Αναπόφευκτα όμως, δεν μπορεί να είναι όλα τα ίδιο «καλά» και το 1970 ο John Lennon αποκάλυψε ποιο είναι το λιγότερο αγαπημένο τραγούδι που έγραψε για τους Beatles. Αυτό δεν είναι άλλο από το «Run For Your Life», το τελευταίο κομμάτι στο «Rubber Soul», τον έκτο δίσκο τους από το 1965.

REX/Shutterstock / Sharok Hatami

«Δεν μου άρεσε ποτέ το “Run For Your Life”, γιατί ήταν ένα τραγούδι που απλά το ξεπέταξα» δήλωσε σε μια συνέντευξή του για το Rolling Stone ο frontman των Beatles.

Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από το «Baby Let’s Play House», ένα από τα πρώιμα singles του Elvis Presley, με τον Lennon να εξηγεί πως του άρεσαν συγκεκριμένοι στίχοι του και έγραψε το δικό του τραγούδι γύρω από αυτούς. Ο ίδιος μάλιστα σχολίασε πως δεν το θεώρησε «τόσο σημαντικό».