Η Adele κατέκτησε τον 21ο αιώνα

adele Frank Micelotta
ΤΡΙΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια βρέθηκε στην κορυφή των charts και ακολουθούν η Amy Winehouse και ο Ed Sheeran.

Σύμφωνα με την λίστα των επίσημων charts της Μεγάλης Βρετανίας, η Adele είναι η πιο δημοφιλής τραγουδίστρια για τον 21ο αιώνα βάσει πωλήσεων. Πιο συγκεκριμένα η Adele βρέθηκε στην κορυφή των σχετικών βρετανικών charts με το «21», αλλά και στην τρίτη θέση με το «25», ενώ το «Back to Black» της Amy Winehouse στην δεύτερη θέση.

Το «21» έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα στην Μεγάλη Βρετανία και 31 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ το «25» πούλησε περίπου 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα και 22 εκατομμύρια παγκοσμίως. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της ίδιας και συνεργατών της, το τέταρτο άλμπουμ της Adele ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

REX/Shutterstock

Τα «X» και «÷» του Ed Sheeran βρέθηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ η πρώτη δεκάδα κλείνει με κυκλοφορίες από τον James Blunt, την Leona Lewis, τον Michael Bublé, την Dido και τον David Gray.

Η λίστα λαμβάνει υπόψη της τις φυσικές και digital πωλήσεις (όπως downloads και streams) από την 1η Ιανουαρίου 2000 και μετά. Αναπόφευκτα η λίστα αποτελείται κυρίως από Βρετανούς καλλιτέχνες – πάνω από το 70% στο Top 40 των προτιμήσεων.

REX/Shutterstock / Richard Isaac

Αργότερα στην λίστα συμπεριλαμβάνονται κυκλοφορίες από τους Coldplay, Craig David, Duffy, Emeli Sandé, Eminem, Green Day, Kaiser Chiefs, Keane, The Killers, Kings of Leon, Lady Gaga, Maroon 5, Norah Jones, Red Hot Chili Peppers, Rihanna, Robbie Williams, Sam Smith, Scissor Sisters, Snow Patrol, Susan Boyle και Take That.

Το βρετανικό Top-10 για τον 21ο αιώνα έχει ως εξής:

  1. Adele – «21»
  2. Amy Winehouse – «Back To Black»
  3. Adele – «25»
  4. Ed Sheeran – «Χ»
  5. Ed Sheeran – «÷»
  6. James Blunt – «Back To Bedlam»
  7. Leona Lewis – «Spirit»
  8. Michael Bublé – «Crazy Love»
  9. Dido – «No Angel»
  10. David Gray – «White Ladder»