Μια βραδιά στην γιαπωνέζικη όπερα με τους Queen

queen Ilpo Musto
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το «A Night At The Opera» του εμβληματικού rock συγκροτήματος έκανε την πρεμιέρα του ως θεατρική παράσταση στην Ιαπωνία.

Ένα από τα πιο κλασικά και φιλόδοξα άλμπουμ των Queen, το «A Night At The Opera» του 1975, ανεβαίνει στις θεατρικές σκηνές της Ιαπωνίας σε μια νέα παράσταση που τιτλοφορείται «Q: A Night At The Kabuki» από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Hideki Noda.

Σύμφωνα με τον Noda, έλαβε την ευχή των Queen για να προχωρήσει με την ιδέα για μια θεατρική μεταφορά του άλμπουμ, δύο χρόνια πριν την τεράστια επιτυχία της βιογραφικής ταινίας «Bohemian Rhapsody».

«Αν και ήμουν μισοπεπεισμένος, ξεκίνησα ημίγυμνος και καταϊδρωμένος μέσω από πολλά workshops να αποδώσω με λέξεις την έμπνευση που έλαβα από το “A Night At The Opera”. Τότε μετέφερα τις ιδέες μου σε κάποιον από το περιβάλλον του συγκροτήματος και όπως έγινε, έλαβα μια απάντηση από τους Queen όπου έλεγαν πως μπορώ να προχωρήσω με την παράσταση» αναφέρει ο ίδιος ο Noda σε ανακοίνωση του.

Ο Brian May των Queen τόνισε πως είναι ενθουσιασμένος και νιώθει μεγάλη τιμή που το άλμπουμ θα αποτελέσει το soundtrack της θεατρικής παραγωγής. «Πόσο υπέροχο είναι να αποτελούμε μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας μετά από όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, εκτιμώντας πως η παράσταση θα αποτελέσει «ένα νέο κεφάλαιο στην θεατρική ιστορία» μετά την άνοδο του Naruhito στον αυτοκρατορικό θρόνο της χώρας.

Η παράσταση διαδραματίζεται στην μεσαιωνική Ιαπωνία και είναι βασισμένη στο κλασσικό έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του William Shakespeare, με μια σημαντική παραλλαγή: τι θα συνέβαινε εάν το ερωτευμένο ζευγάρι επιζούσε; Ο Noda σχολίασε πως το έργο είναι «αρκετά αντισυμβατικό κατά έναν περίεργο kabuki τρόπο».

Το «Q: A Night At The Kabuki» έκανε την πρεμιέρα του στο Tokyo Metropolitan Theatre στις 8 Οκτωβρίου και θα ανέβει στα Shin Kabuki-za Theater της Οσάκα και το Kitakyushu Performing Arts Center του Κιτάκιουσου στις 19 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου αντίστοιχα.