Προτάσεις βιβλίων λίγο πριν τελειώσει ο Οκτώβριος

metaixmio
ΤΡΙΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η επιστροφή της Πέρσας Κουμούτση

Μια τοιχογραφία προσώπων στις παραμονές του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, ένα ιστορικό μυθιστόρημα με ήρωες που καλούνται να πάρουν μια θέση σ’ έναν κόσμο που αλλάζει.
Θεσσαλονίκη, παραμονές του Β' Παγκόσμιου πολέμου: Ο Αλέξανδρος επιστρέφει στη γενέτειρά του ύστερα από χρόνια παραμονής στο Βερολίνο καταβεβλημένος από τη ματαίωση των προσωπικών και επαγγελματικών του φιλοδοξιών. Η επιστροφή του θα σημαδευτεί από τη σύγκρουση και την αναμέτρησή του με τον αδελφό του και το κοινό τους παρελθόν. Πάθη, ανταγωνισμοί, ένοχα μυστικά θα έρθουν όλα στο φως καθώς οι ήρωες αυτού του ιστορικού μυθιστορήματος καλούνται να αντιδράσουν και να πάρουν θέση σ’ έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά.
 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ και αγοράστε το ΕΔΩ
Από την ίδια συγγραφέα κυκλοφορεί το μυθιστόρημα: Αλεξανδρινές φωνές στην οδό Λέψιους


Καζανόβα: Η σονάτα των ραγισμένων καρδιών του Matteo Strukul 

Έρωτες, όνειρα και παιχνίδια εξουσίας στη σκοτεινή Βενετία του 18ου αιώνα: ένας αξέχαστος ρομαντικός ήρωας κι ένα γαϊτανάκι παθιασμένων γυναικών γύρω του.
 Ανάμεσα σε κανάλια βυθισμένα στην ομίχλη και εκθαμβωτικά μέγαρα αριστοκρατών, ξεπροβάλλει η Βενετία του 18ου αιώνα, πιο σαγηνευτική και ανηλεής από ποτέ: Ο Τζάκομο Καζανόβα, γνωστός για το πάθος του για τις γυναίκες, έχει μόλις επιστρέψει στην πόλη και δεν αργεί να μπλεχτεί σε ένα σκοτεινό στοίχημα. Η γοητευτική αυστριακή κόμησσα Μάργκαρετ φον Στάινμπεργκ του υπόσχεται μια αξέχαστη ερωτική νύχτα αν καταφέρει να ξελογιάσει τη νεαρή Φραντσέσκα Ερίτσο, κόρη ενός από τους σημαντικότερους αριστοκράτες της Βενετίας.
Η πρόκληση αυτή όμως δεν είναι απλώς ένα ερωτικό παιχνίδι: πίσω της κρύβονται τα μεγαλεπήβολα όνειρα του ιεροεξεταστή Πιέτρο Γκαρτσόνι αλλά και η τύχη της ίδιας της Δημοκρατίας της Βενετίας, που τώρα παρακμάζει μέσα σε μια σκοτεινή και βίαιη εποχή. Η τοπική εξουσία σχετίζεται με βίαια κακοποιά στοιχεία, οι δολοφονίες είναι στην ημερήσια διάταξη και οι εκπρόσωποι του νόμου κινούν τα νήματα ορμώμενοι από όχι και τόσο ευγενή αισθήματα…
Ο πιο σοβαρός μπελάς του Καζανόβα όμως είναι άλλος: για πρώτη φορά θα ερωτευτεί αληθινά.
Ο Matteo Strukul συνδυάζει με μαεστρία την περιπέτεια με τις ερωτικές ίντριγκες, την ιστορική ανασύσταση των γεγονότων με την επινόηση, πετυχαίνοντας να αποδώσει με πρωτοτυπία, δυναμισμό και φρέσκο βλέμμα το πνεύμα μιας συναρπαστικής εποχής.
 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ και αγοράστε το ΕΔΩ
 

Άγρια φύση της Jane Harper

Η δεύτερη περιπέτεια του Άρον Φαλκ μετά το συγκλονιστικό μπεστ σέλερ Η ξηρασία

Πέντε γυναίκες πηγαίνουν για πεζοπορία. Μόνο τέσσερις επιστρέφουν. Μια ιστορία καχυποψίας και βίας όπου παντού παραμονεύει ο κίνδυνος.
 Πέντε γυναίκες εγκαταλείπουν την άνεση του κλιματιζόμενου εργασιακού τους περιβάλλοντος, φορτώνονται απρόθυμα τα σακίδιά τους και ξεκινούν να διασχίσουν ένα πάρκο άγριας φύσης στην αυστραλιανή ενδοχώρα. Στόχος αυτής της πεζοπορίας να ενισχυθούν οι μεταξύ τους συναδελφικοί δεσμοί και η ομαδικότητά τους. Στο τέλος της διαδρομής όμως θα μείνουν μόνο τέσσερις... Και καθεμία έχει μια ελαφρώς διαφορετική ιστορία για το τι ακριβώς τους συνέβη.
Ο ομοσπονδιακός πράκτορας Άρον Φαλκ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την τύχη της αγνοούμενης πεζοπόρου. Καθώς η έρευνά του τον παρασύρει στην καρδιά της οργιώδους βλάστησης, ο Φαλκ ανακαλύπτει πως οι γυναίκες είναι μπλεγμένες μεταξύ τους σ’ ένα κουβάρι από μυστικά, υποψίες και προδοσίες. Θα μπορούσε κάτι απ’ όλα αυτά ωστόσο να οδηγήσει σε φόνο;
 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ και αγοράστε το ΕΔΩ
Από την ίδια συγγραφέα κυκλοφορεί το αστυνομικό της μυθιστόρημα και ντεμπούτο Η ξηρασία που έκανε αίσθηση σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.