Elton John: «Σκληρή και κακιά η Madonna»

elton-John-madonna
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο Βρετανός τραγουδιστής δεν χαρίστηκε στην «Βασίλισσα της Pop» με αφορμή την κόντρα της με την Lady Gaga.

Η πολύχρονη κόντρα μεταξύ του Elton John και της Madonna ενδέχεται να αναβιώσει μετά την έκδοση της αυτοβιογραφίας του Βρετανού τραγουδιστής, καθώς σε ένα κεφάλαιο την χαρακτήρισε «σκληρή και κακιά» λόγω της σφοδρής κριτικής που είχε ασκήσει στην Lady Gaga. Όπως εξηγεί στο βιβλίο του, η διαμάχη μεταξύ Madonna και Lady Gaga οδήγησε σε κόντρα της «Βασίλισσας της Pop» με τον ίδιο.

BEI/Shutterstock / Stephen Lovekin

«Παλιά έκανα πλάκα με την [Madonna] επειδή τραγουδούσε με playback επί σκηνής, όμως το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έκραξε την Gaga σε μια αμερικάνικη εκπομπή» γράφει ο Elton John, αναφερόμενος σε τηλεοπτική εμφάνιση της Madonna το 2012. Εκεί, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ισχυρίστηκε πως το «Born This Way» της Gaga ήταν «απλοϊκό» και ότι έμοιαζε με ένα δικό της τραγούδι, το «Express Yourself».

«Κατάλαβα πως το single “Born This Way” της Gaga σίγουρα έμοιαζε με το “Express Yourself”, αλλά δεν μπορούσα να δω γιατί ήταν τόσο σκληρή και κακιά για αυτό, αντί να το πάρει ως κομπλιμέντο – ειδικά όταν ισχυρίζεται πως στηρίζει γυναίκες. Νομίζω πως είναι λάθος – ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης δεν πρέπει να χτυπά έναν νεότερο καλλιτέχνη στο ξεκίνημα της καριέρας του» εξηγεί στην συνέχεια ο Elton John.

Invision/AP / Rich Fury

Ο ίδιος πάντως αναφέρθηκε και στα δικά του σχόλια για την Madonna, την οποία είχε χαρακτηρίσει ως «στρίπερ από τα πανηγύρια», τα οποία παραδέχτηκε πως ήταν υπερβολικά και ανάρμοστα.

«Ήμουν εξοργισμένος και είπα ορισμένα άσχημα πράγματα για αυτήν σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στην Αυστραλία, σε έναν τύπο που γνώριζα από την δεκαετία του 1970» γράφει στην αυτοβιογραφία του.

REX/Shutterstock / Matt Baron

Ο Elton John τόνισε πως τα συγκεκριμένα σχόλια «μεταξύ δύο παλιών φίλων» έγιναν σε ανύποπτο χρόνο, όμως οι παραγωγοί της εκπομπής αποφάσισαν να τα μεταδώσουν, με αποτέλεσμα να «λήξει γρήγορα» η φιλία. «Παρόλα αυτά, δεν έπρεπε να τα είχα πει» σχολιάζει ο τραγουδιστής, συμπληρώνοντας πως στην συνέχεια απολογήθηκε για τους χαρακτηρισμούς του.