Kanye West: «Είμαι αναμφισβήτητα και αναμφίβολα ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης όλων των εποχών»

kanye-west
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο Αμερικάνος ράπερ έπλεξε το εγκώμιό του όπως μόνο ο ίδιος μπορεί στην παρουσίαση του νέου, θρησκευτικά φορτισμένου άλμπουμ του.

Ο Kanye West συνηθίζει να είναι λίγο υπερβολικός στις δηλώσεις του, οπότε δεν πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση που θεωρεί τον εαυτό του ως τον σπουδαιότερο καλλιτέχνη όλων των εποχών. Ο Αμερικάνος ράπερ έκανε τις σχετικές δηλώσεις στην συνέντευξη του στον Zane Lowe στα πλαίσια κυκλοφορίας του νέου του άλμπουμ με τίτλο «Jesus Is King».

«Τώρα που βρίσκομαι στην υπηρεσία του Χριστού, η δουλειά μου είναι να διαδίδω το ευαγγέλιο, να ενημερώσω τον κόσμο τι έχει κάνει για μένα ο Χριστός. Έχω διαδώσει πολλά πράγματα. Υπήρχε μια εποχή που σας άφηνα να μάθετε τι έχει κάνει η υψηλή μόδα για μένα, τι έχει κάνει η Hennessey για μένα και τώρα τι έχει κάνει ο Χριστός για μένα. Δεν είμαι πια σκλάβος, είμαι ένας γιος, ένας γιος του Θεού. Είμαι ελεύθερος» δήλωσε ο West.

REX/Shutterstock

Συνεχίζοντας ο μουσικός μίλησε περισσότερο για την στροφή του στον Χριστιανισμό και την εμφάνιση του στο φεστιβάλ Coachella που συνέπεσε φέτος με τον εορτασμού του Πάσχα στην Αμερική. «Ο [Θεός] λέει για να πάρω αυτό τον τύπο σαν τον Ναβουχοδονόσωρ. Ο Ναβουχοδονόσωρ ήταν βασιλιάς της Βαβυλωνίας και βλέποντας το βασίλειο του αναφώνησε πως αυτός τα κατάφερε. Στάθηκα στην κορυφή του βουνού μιλώντας για το “Yeezus” λέγοντας πως είμαι ένας Θεός – είχα έναν τύπο [στην σκηνή του Coachella] ντυμένο σαν τον Χριστό» εξήγησε ο West.

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αναφορές στην στήριξη του West προς τον Donald Trump και την απόφαση του να φορέσει το κόκκινο «Make America Great Again» καπέλο. «Δώσε μου άλλα παραδείγματα όπου κάποιος λέει κάτι το οποίο δεν είναι πολιτισμικά αυτό υποτίθεται πρέπει να πεις. Δώσε ένα παράδειγμα όπου κάποιος λέει αυτό που δεν πρέπει να πεις. Δεν θέλεις να το πεις, φιλελεύθερε» τόνισε ο ράπερ.

REX/Shutterstock

«Είμαι αναμφισβήτητα και αναμφίβολα ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης όλων των εποχών. Σε αυτή την φάση δεν τίθεται καν ερώτημα, είναι δεδομένο. Το ότι ο σπουδαιότερος καλλιτέχνης της ανθρωπότητας φόρεσε ένα κόκκινο καπέλο ήταν φάρσα του Θεού σε όλους τους φιλελεύθερους» συμπλήρωσε ο West, αφήνοντας άφωνο τον παρουσιαστή.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Kanye West