Δυσαρεστημένη η οικογένεια του Dean Martin με τον John Legend

dean-martin
ΤΡΙΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η κόρη του Αμερικάνου τραγουδιστή εξέφρασε την αντίθεση της στον «εκσυγχρονισμό» των στίχων του «Baby, It’s Cold Outside».

Με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων να πλησιάζει, ο John Legend και η Kelly Clarkson αποφάσισαν να ηχογραφήσουν μια διασκευή του «Baby, It’s Cold Outside», μια από τις πιο γνωστές επιτυχίες του Dean Martin. Οι αλλαγές στους στίχους του τραγουδιού όμως δυσαρέστησαν την οικογένεια του Martin.

Σε εμφάνιση της στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning Britain» η κόρη του Martin, Deena Martin, σχολίασε πως βρήκε τις αλλαγές «προσβλητικές», λέγοντας πως «δεν μπορείς να αλλάξεις του στίχους στο τραγούδι. [Ο John Legend] το έκανε πιο σεξουαλικό με τις λέξεις που έβαλε. Είναι απολύτως εξωφρενικό».

NBC

«Νομίζω πως αυτό που έκανε ήταν να κλέψει την δόξα από το τραγούδι του Frank Loesser και από τον πατέρα μου. Θα έπρεπε να γράψει το δικό του τραγούδι εάν δεν του αρέσει αυτό, αλλά όχι να αλλάξει τους στίχους – είναι ένα κλασικό, τέλειο τραγούδι» τόνισε η Martin. Στην συνέχεια η κόρη του Dean Martin εκτίμησε πως ο πατέρας της «θα γέλαγε» με τις στιχουργικές αλλαγές και ότι θα τις έβρισκε ο ίδιος «εξωφρενικές».

Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με έναν στίχο στο τραγούδι με μορφή διαλόγου που ενδέχεται να παραπέμπει σε βιασμό με την χρήση ναρκωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα ορισμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί να σταματήσουν να το παίζουν. Πιο συγκεκριμένα οι πρωτότυποι στίχοι αναφέρουν «Say what’s in this drink? No cabs to be had out here».

Globe Photos/REX/Shutterstock

Ο Legend μαζί με την συνεργάτιδα του Natasha Rothwell εξήγησαν πως αποφάσισαν να βελτιώσουν του στίχους για την σύγχρονη εποχή, αλλάζοντας τους σε «what will my friends think? I think they should rejoice. Ιf I have one more drink? It’s your body and your choice».

Ο μουσικοσυνθέτης Frank Loesser έγραψε το «Baby, It’s Cold Outside» το 1944 και το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1949 για την ταινία «Η κόρη του Ποσειδώνα» του Edward Buzzell. Το τραγούδι αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία και τιμήθηκε με το σχετικό βραβείο Όσκαρ το 1950. Πέραν του Dean Martin, το έχουν ερμηνεύσει επίσης οι Tom Jones, Michael Bublé και Lady Gaga.