Το σταυροδρόμι της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

texnologia-epistimi-kefali-technology-matrix-head-scifi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η αυλαία της νέας φιλόδοξης και διαδραστικής έκθεσης του Athens Digital Arts Festival ανοίγει την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, διοργανώνει την νέα έκθεση τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας, το «Extending Reality | Coexistence Art, Science, Technology», στο Ίδρυμα Ευγενίδου Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, στην Αθήνα. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2019.

Η νέα αυτή διοργάνωση έχει σκοπό να αναδείξει τη δυναμική των σύγχρονων μέσων στην καθημερινή ζωή μέσα από ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ γεμάτο εμπειρίες για μικρούς και μεγάλου φίλους, που θέλουν να μάθουν και να βιώσουν όλους τους σύγχρονους τρόπους με τους οποίους η συνύπαρξη της Τέχνης, της Τεχνολογίας και της Επιστήμης.

Το πρόγραμμα της έκθεσης φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα και τα όριά της, παρουσιάζοντας το σημείο που τέμνεται ο φυσικός με τον ψηφιακό κόσμο δημιουργώντας έναν υβριδικό χώρο ανάμεσα στην εικονική και την φυσική πραγματικότητα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαδραστικές εγκαταστάσεις, AR και VR έργα, games, εργαστήρια, 360 παραστάσεις και προβολές.

Ανάμεσα στα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που θα παρουσιαστούν, θα είναι η νέα διαδραστική εγκατάσταση «Black Hole» του Γιάννη Κρανιδιώτη, ένα γλυπτό με ήχο και φως εμπνευσμένο από τη γεωμετρία της μαύρης τρύπας. Επίσης, σε μια από τις πρώτες παγκόσμιες εμφανίσεις του και, φυσικά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το «Human I» της Saint Machine που εξετάζει τα νέα μοντέλα συνεργατικών συμπεριφορών τα οποία διευκολύνονται από την τεχνολογία. Το συγκεκριμένο έργο της Saint Machine υποστηρίζεται από το Romanian Cultural Institute.

Ειδικά για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και χώρο, δημιουργήθηκε ένα έργο VR, το «Rendez-vous» του Fabien Prioville, χορευτή της Pina Bausch, με συμπαραγωγό το Tanzhaus NRW που επαναπροσδιορίζει τον σύγχρονο χορό και τον παραδοσιακό χώρο του θεάτρου. Το «Time Panorama» είναι ένα ακόμα VR έργο του πολυβραβευμένου καθηγητή Tao Ya Lun που μας έρχεται από την Ταϊβάν και βασίζεται στην ιδέα ότι κόσμος αποτελείται από αυταπάτες δίνοντάς μας μια πανοραμική προβολή επιθυμιών.

Τo πλήρες πρόγραμμα της έκθεσης θα ανακοινωθεί σύντομα, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Πληροφορίες

«Extending Reality | CoExistence Art, Science & Technology»
Ίδρυμα Ευγενίδου / Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, είσοδος από Λεωφόρο Συγγρού 387
Διάρκεια: 14 - 17 Νοεμβρίου 2019
Ώρες: 10:00 - 22:30
Είσοδος Ελεύθερη