Βγαίνουν στο σφυρί γράμματα της Linda McCartney για τον Paul

paul-mccartney-linda-mccartney
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μια από τις επιστολές γράφτηκε λίγες μόλις εβδομάδες πριν ξεκινήσει η σχέση της με τον μπασίστα των Beatles.

Τρία γράμματα που έγραψε η Linda McCartney για τον σύζυγο της Paul McCartney πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό. Tα γράμματα γράφτηκαν πριν τον γάμο των McCartneys το 1969 και βρέθηκαν στην κατοχής του φίλου και πρώην συγκατοίκου της Linda, Miki Antony. Στα γράμματα η Linda εκφράζει τον ενθουσιασμό της που θα βγει ραντεβού με τον μπασίστα των Beatles, αλλά και το όνειρο της να γίνει επαγγελματίας φωτογράφος συγκροτημάτων.

Τον Ιούνιο του 1967, λίγες εβδομάδες αφού είχε ξεκινήσει η σχέση τους, η Linda Eastman (όπως ήταν το όνομα της τότε) φωτοτύπησε την στήλη κουτσομπολιών αμερικάνικης εφημερίδας. Η Eastman έστειλε το απόσπασμα στον Antony, υπογραμμίζοντας μια πρόταση που αναφερόταν στην ίδια και την σχέση της με τον McCartney.

Σε συνέντευξη του στον Observer, ο Antony μίλησε για το πώς άνθισε η σχέση της Eastman με τον McCartney μετά το πρώτο τους ραντεβού στο Λονδίνο. «Μου είπε πως ο Paul πραγματικά αγαπούσε τους λευκούς λαγούς και την επόμενη μέρα αγόρασε έναν λευκό λαγό και του τον έστειλε. Εκείνο το βράδυ μου είπε την πήρε τηλέφωνο, την ευχαρίστησε και της ζήτησε να ξαναβγούν για δείπνο. Έτσι κατάλαβα πως είχε ξεκινήσει η σχέση τους και τα υπόλοιπα είναι ιστορία» δήλωσε ο Antony.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών Chiswick, τα τρία γράμματα της Linda McCartney θα βγουν σε πλειστηριασμό στις 29 Ιανουαρίου 2020.