Ηθοποιοί σε ρόλο... τραγουδιστή στη μεγάλη οθόνη

ithopoioi-se-rolo-tragoudisti-sti-megali-othoni

ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Πολλά είναι αυτά που καλούνται να κάνουν οι ηθοποιοί ανάλογα με τον ρόλο που ερμηνεύουν. Ανάμεσα σε αυτά είναι κάποιες φορές να ερμηνεύσουν ή να χορέψουν. Στην παρακάτω λίστα βρίσκονται αυτοί που κατάφεραν επιτυχημένα και τις δύο προκλήσεις.

Richard Gere, Catherine Zeta Jones, Renee Zellweger – «Chicago»

Το musical που βραβεύτηκε με 6 Oscars, ανάμεσα τους και αυτό για τον καλύτερο ηθοποιού Β’ Γυναικείο Ρόλο για την Catherine Zeta Jones, ήταν υποψήφιο και για Όσκαρ Καλύτερου τραγουδιού, το οποίο ερμήνευαν οι τρεις πρωταγωνιστές. Ο Richard Gere και η Renee Zellweger τιμήθηκαν με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία τους.

John Travolta, Olivia Newton John – «Grease»

Ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της μεγάλης οθόνης και μερικά από τα πιο κλασικά κομμάτια musical, όπως το «Summer Nights», «You’re the One that I Want» και «We Go Together», είναι η κληρονομιά που μας άφησε η ταινία Grease, η οποία ανέθεσε τον ρόλο του τραγουδιστή στους δύο πρωταγωνιστές της.

Patrick Swayze – «Dirty Dancing»

Ο αδικοχαμένος Swayze έγινε γνωστός μέσα από την ταινία «Dirty Dancing», στην οποία επιδείκνυε και τις χορευτικές του ικανότητες, μιας και ήταν επαγγελματίας χορευτής. Στη συγκεκριμένη ταινία ερμήνευσε όμως και το κλασικό πλέον τραγούδι «She’s Like The Wind». Το κομμάτι «The Time Of My Life», το πιο γνωστό ίσως από το soundtrack,το οποίο ερμηνεύει μαζί με την πρωταγωνίστρια Jennifer Grey, τιμήθηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.

John Travolta – «Hairspray»

Ο John Travolta επέδειξε για άλλη μια φορά τις φωνητικές ικανότητές του στο musical, με τη διασκευή του «Hairspray», όπου έπαιζε τη μητέρα της πρωταγωνίστριας και ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα. Το all star cast συμπλήρωναν η Michelle Pheiffer και ο Christopher Walker , ο οποίος απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο πολυτάλαντος είναι.

Mandy Moore – «A Walk to Remember»

Η ταινία είναι μια μεταφορά του βιβλίου του Nicholas Sparks και πρωταγωνιστούσε η γνωστή και από τη μουσική της καριέρα Mandy Moore, ως η θρησκευόμενη κόρη ενός κήρυκα που ερωτεύεται έναν ατίθασο νεαρό. Αν και στο soundtrack ερμηνεύει 5 τραγούδια, το μόνο το οποίο ερμηνεύει στην ταινία είναι το «Only Hope»

Gerard Butler – «The Phantom of the Opera»

Ο σκληρός «Λεωνίδας» των «300» Gerard Butler, πρωταγωνίστησε στη μεταφορά του musical του Andrew Lloyd Webber στη μεγάλη οθόνη. Μπορεί στη σχολή του να τραγουδούσε σε ροκ μπάντα, αλλά αυτή τη φορά η πρόκληση ήταν μεγαλύτερη, καθώς κλήθηκε να ερμηνεύσει… όπερα. Και τα κατάφερε περίφημα!

Antonio Banderas – «Desperado»

Η cult ταινία «Desperado» του Robert Rodriguez είναι διάσημη για πολλούς λόγους, ανάμεσα τους και για το τραγούδι «Cancion Del Mariachi (Morena De Mi Corazon)» που ερμηνεύει ο Antonio Banderas στην ταινία.

Antonio Banderas – «Evita»

Για άλλη μια φορά ο Antonio Banderas συμμετείχε σε musical επιδεικνύοντας τις φωνητικές του ικανότητες με μεγάλη επιτυχία, στο πλευρό της Madonna αυτή τη φορά, κερδίζοντας εκτός από τις εξαιρετικές κριτικές και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Φωτογραφίες:www.imdb.com