Ο ΟΗΕ τιμά την Cyndi Lauper με το High Note Global Prize

cyndi-lauper Kathy Hutchins
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Από το ξεκίνημα της καριέρας της η Αμερικανίδα τραγουδίστρια στηρίζει ενεργά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η Cyndi Lauper πρόκειται να τιμηθεί από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για την δράση της υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια θα λάβει το πρώτο High Note Global Prize στην ετήσια Home For The Holidays συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διοργανώνει η ίδια κάθε χρόνο. Η απονομή του βραβείου θα γίνει από την Kesha στο Novo Theater του Λος Άντζελες στις 10 Δεκεμβρίου.

Στο μήνυμα του, ο εμπνευστής του βραβείου David Clark τόνισε πως για πολλές δεκαετίες η 66χρονη τραγουδίστρια προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για αλλαγή, ενώ παράλληλα έχει εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γίνουν ανεκτικοί και ειλικρινείς με τους εαυτούς τους.

Shutterstock

Η Cyndi Lauper έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ περηφάνειας ανά τον κόσμο.

Το 2008 η Lauper ίδρυσε τον οργανισμό True Colors United, ο οποίος βοηθά νεαρά ΛΟΑΤΚΙ άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγης. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama αναγνώρισε το έργο της Lauper όταν την κάλεσε να παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του το 2013. Όλα τα έσοδα της Home For The Holidays συναυλίας θα στηρίξουν τις προσπάθειες του True Colors United.