Ο Johnny Depp ανεβάζει ένα σουρεαλιστικό μιούζικαλ για το γάντι του Michael Jackson

michael-Jackson-glove
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το πρωτότυπο θεατρικό έργο του Julien Nitzberg παρουσιάζει το γάντι του «Βασιλιά της Pop» ως έναν εξωγήινο που τρέφεται με το αίμα αγοριών.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση στο Χόλυγουντ για βιογραφικές ταινίες μεγάλων μουσικών, όπως το «Bohemian Rhapsody» για τον Freddie Mercury των Queen ή το «Rocket Man» για τον Elton John. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως ο Graham King θα γυρίσει μια βιογραφική ταινία για τον Michael Jackson, ενώ σύμφωνα με άρθρο του NME ο Johnny Depp αποφάσισε να ανεβάσει ένα μιούζικαλ για την ζωή του «Βασιλιά της Pop» από την οπτική του γαντιού του.

Το μιούζικαλ που θα κάνει την πρεμιέρα του στο Λος Άντζελες τον Ιανουάριο είναι βασισμένο στο θεατρικό έργο «For the Love of Glove: An Unauthorised Musical Fable About the Life of Michael Jackson, as Told by His Glove» που έγραψε ο Julien Nitzberg. Το έργο προσφέρει μια «φρέσκια και αναθεωρητική ματιά στις παράξενες δυνάμεις που σχημάτισαν τον Jackson και τα σκάνδαλα που τον βασάνισαν».

AP/REX/Shutterstock

Σε δηλώσεις του στο Page Six ο Nitzberg αποκάλυψε πως ένα μεγάλο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο τον είχε προσεγγίσει για να γράψει το σενάριο μιας ταινίας για την ζωή του Jackson, όμως το σχέδιο ακυρώθηκε μετά την κυκλοφορία του «Leaving Neverland» και τις νέες αντιδράσεις για τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που είχε αντιμετωπίσει ο «Βασιλιάς της Pop» όσο ζούσε.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων με το δίκτυο, ο Nitzberg ρωτήθηκε πως θα μπορούσε να αναφερθεί στις σοβαρές κατηγορίες, με τον ίδιο να προτείνει την εξής σουρεαλιστική λύση: Όλα όσα για τα οποία κατηγορήθηκε ο MJ οφείλονται στο γάντι του, το οποίο στην πραγματικότητα είναι εξωγήινος από το διάστημα που τρέφεται με το αίμα παρθένων αγοριών.

Reuters / Alexander Natruskin

Οι τηλεοπτικοί παραγωγοί βρήκαν αστεία πρόταση του συγγραφέα, όμως του ζήτησαν να γράψει ένα «κανονικό» σενάριο για την βιογραφική ταινία. Τελικά οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν, όμως ο Nitzberg αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την πρωτότυπη ιδέα για να γράψει το θεατρικό έργο.