Γεμάτο Ιουλιέτες το ημερολόγιο Pirelli

looking-for-Juliet
ΤΡΙΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι χολιγουντιανές σταρ Emma Watson και Kristen Stewart αλλά και η transgender ηθοποιός και μοντέλο Indya Moore μας αποκαλύπτουν τα διάφορα πρόσωπα της Ιουλιέτας.

«Η αγάπη έχει πολλά πρόσωπα, αλλά μόνο ένα όνομα. Ιουλιέτα». Αυτό αποτελεί το κόνσεπτ πάνω στο οποίο δούλεψε ο Ιταλός φωτογράφος Paolo Roversi ο οποίος ανέλαβε το Ημερολόγιο Pirelli 2020.

Με τίτλο «Αναζητώντας την Ιουλιέτα», το ημερολόγιο παρουσιάστηκε χθες στη Βερόνα (Teatro Filarmonico), την πόλη όπου διαδραματίζεται η ιστορία του Σαίξπηρ και από την οποία κατάγονται ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα. Ο Roversi μάλιστα συνόδευσε για πρώτη φορά το 47ο ημερολόγιο με την μικρού μήκους ταινία «Η Ιουλιέτα που υπάρχει σε κάθε γυναίκα».

REUTERS / FLAVIO LO SCALZO

Stella Roversi, Whoopi Goldberg, Mia Goth, Yara Shahidi, Paolo Roversi, Claire Foy και ο CEO της Pirelli Marco Tronchetti Provera στην παρουσιάση του ημερολογίου

Τα πρόσωπα της Ιουλιέτας
Στον φακό του Roversi ποζάρουν οκτώ διάσημες γυναίκες, δείγματα διαφορετικών πολιτισμών, χωρών και χώρων εργασίας. Οι Emma Watson, Yara Shahidi, Indya Moore, Rosalia, Claire Foy, Chris Lee, Kristen Stewart και Mia Goth είναι τα διάφορα πρόσωπα της Ιουλιέτας και οι μούσες του Roversi. Η επιλογή τους δεν έγινε με τυχαία ή αισθητικά μόνο κριτήρια. Κάθε μία τους θεωρείται ότι ενσωματώνει μία ιδέα της αγάπης. Και κάθε μία τους θεωρείται ότι θα μπορούσε να έχει κερδίσει το ρόλο της μοντέρνας Ιουλιέτας λόγω των μέχρι τώρα επαγγελματικών της επιλογών αλλά και της στάσης της στην προσωπική της ζωή.

«Η Ιουλιέτα αποτελεί ένα παράδοξο.Είναι απίστευτα αθώα, αυτή η αθωότητα όμως, πιστεύω, της δίνει τη δύναμη και τη σοφία της» λέει η Watson ενώ η Goth υποστηρίζει πως η «υπάρχει μία Ιουλιέτα σε κάθε γυναίκα». Η Stewart από την άλλη την βλέπει ως την απόλυτη επαναστάτρια και η Moore βλέπει λίγο ως παρανομία το γεγονός πως υποδύεται μια τρανς και μαύρη γυναίκα την Ιουλιέτα.

Όλα αυτά τα εκμυστηρεύτηκαν οι μούσες στο φωτογράφο τους στην πρώτη φάση της διαδικασίας κατά την οποία τον συνάντησαν άβαφτες, χωρίς να ντυθούν αναλόγως για φωτογράφιση. Συζήτησαν με τον Roversi για την ηρωίδα του Σαίξπηρ και πώς οι ίδιες την αντιλαμβάνονται. Έπειτα ακολούθησε η δεύτερη φάση, η κυρίως φωτογράφιση με τα κοστούμια η οποία έλαβε χώρα τον περασμένο Μάιο στη Βερόνα και το Παρίσι. 

via REUTERS / Handout .

Chris Lee

via REUTERS / 2020 Pirelli Calendar by Paolo R

Mia Goth

via REUTERS / Handout .

Indya Moore

via REUTERS / Handout .

Emma Watson

via REUTERS / Handout .

Kristen Stewart

via REUTERS / Handout .

Mia Goth

via REUTERS / Handout .

 Rosalia  

Pirelli Calendar

Claire Foy

Pirelli Calendar

Yara Shahidi 

Pirelli Calendar

Emma Watson

Με πληροφορίες από pirellicalendar