Στο φως νέες λεπτομέρειες για τον γάμο του R. Kelly με την 15χρονη Aaliyah το 1994

r-kelly-aaliyah
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο τραγουδιστής που κατηγορείται ότι αποπλανούσε ανήλικες θαυμάστριες του φέρεται να δωροδόκησε για να αποκτήσει την άδεια γάμου.

Ο γάμος του R. Kelly με την Aaliyah το 1994, όταν η νεαρή τραγουδίστρια ήταν μόλις 15 ετών, έχει επανέλθει στην δημοσιότητα, στα πλαίσια των σοβαρών κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο 52χρονος τραγουδιστής. Σύμφωνα το νέο κατηγορητήριο των εισαγγελικών αρχών της Νέας Υόρκης, ο R. Kelly φέρεται να δωροδόκησε για να αποκτήσει ψεύτικη ταυτότητα για την Aaliyah, ώστε να μπορέσει να γίνει γάμος τους.

Πηγή των New York Times αναφέρει πως η ψεύτικη ταυτότητα που έδειχνε ότι η Aaliyah ήταν 18 ετών χρησιμοποιήθηκε για να μπορέσει στην συνέχεια ο R Kelly να βγάλει την σχετική άδεια γάμου.

Twitter

Ο δικηγόρος του Kelly, Steven Greenberg, είχε δηλώσει στο «Good Morning America» πως ο πελάτης του δεν γνώριζε την πραγματική ηλικία της Aaliyah, παρά τις σοβαρές ενδείξεις που παρουσιάστηκαν στην σειρά ντοκιμαντέρ «Surviving R. Kelly» του δικτύου Lifetime.

«Καταλαβαίνω πως δεν ισχυρίστηκε πως ήταν 15 και για να μπορέσουν να παντρευτούν, έπρεπε να πει ψέματα για την ηλικία της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Greenberg. Ο γάμος του R. Kelly με την Aaliyah είχε συζητηθεί έντονα το 1994 και το περιοδικό Vibe είχε παρουσιάσει ένα αντίγραφο της άδειας γάμου όπου η τραγουδίστρια φαίνεται να είναι 18 ετών και η οποία εκδόθηκε μια μέρα μετά την φερόμενη δωροδοκία του Kelly.

REX/Shutterstock / Frank Micelotta

Το νέο κατηγορητήριο θέλει τον R. Kelly να βρίσκεται επικεφαλής μιας εγκληματικής οργάνωσης που εκμεταλλευόταν και αποπλανούσε ανήλικες θαυμάστριες  του τραγουδιστή. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας.