Yoko Ono: «Μετά από 39 χρόνια, ο John Lennon μου λείπει ακόμα»

John-lennon-graffiti
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η χήρα του πρώην τραγουδιστή των Beatles ζητά ριζική αλλαγή στην νομοθεσία οπλοκατοχής στην Αμερική.

Την περασμένη Κυριακή συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από την δολοφονία του John Lennon, έξω από το διαμέρισμα του στην Νέα Υόρκη. Ο πρώην τραγουδιστής των Beatles είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες του Mark Chapman στην ηλικία των 40 ετών, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος.

Ανήμερα της επετείου, η χήρα του Lennon Yoko Ono τόνισε την ανάγκη για αλλαγή στην νομοθεσία οπλοκατοχής στις ΗΠΑ μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης στο Twitter. «Αγαπητοί φίλοι. Κάθε μέρα, 100 Αμερικάνοι πυροβολούνται και πεθαίνουν από όπλα. Μεταμορφώνουν αυτή την όμορφη χώρα σε πεδίο μάχης. Μαζί ας επαναφέρουμε την Αμερική, την πράσινη χώρα της ειρήνης» αναφέρει η Ono.

Σύμφωνα με το στατιστικό της φωτογραφία που ανέβασε η Ono στο Twitter, πάνω από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή της από πυροβόλα όπλα μετά τον θάνατο του Lennon στις 8 Δεκεμβρίου 1980.

«Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου είναι μια εμπειρία που σε αδειάζει. Μετά από 39 χρόνια, ακόμα λείπει στον Sean, τον Julian και εμένα. Φανταστείτε όλο τον κόσμο να ζει την ζωή του με ειρήνη» έγραψε σε μια δεύτερη ανάρτηση η Ono.