Σπάει τα όρια του χρόνου, η συνεργασία Τζάκσον και Μέρκιουρι

spaei-ta-oria-tou-xronou-i-sunergasia-tzakson-kai-merkiouri-sunergasia-tzakson-kai-merkiouri

ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Τρία ακυκλοφόρητα, μέχρι στιγμής, τραγούδια, τα οποία ηχογράφησαν ως ντουέτο ο Μάικλ Τζάκσον και ο Φρέντι Μέρκιουρι το 1983, θα κυκλοφορήσουν σε άλμπουμ το ερχόμενο φθινόπωρο.

Όπως ανέφερε στη προσωπική διαδικτυακή του σελίδα ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, τα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν τον Σεπτέμβριο και ήδη «δουλεύει με το υλικό» μαζί με τον ντράμερ Ρότζερ Τέιλορ και τον μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Ουίλιαμ Όρμπιτ.

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, επιβεβαίωσε ότι τα τραγούδια αυτά θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο και τα χαρακτήρισε «exciting, challenging, emotionally taxing. But cool».

Τα τρία τραγούδια ηχογραφήθηκαν σε στούντιο στο σπίτι του Μάικλ Τζάκσον πριν από 30 χρόνια και ο Μέι απέκτησε τα δικαιώματά τους από τους διαχειριστές της περιουσίας του βασιλιά της ποπ, που έφυγε από τη ζωή το 2009.

Οι δύο καλλιτέχνες δεν πρόλαβαν να συνεργαστούν περισσότερο, λόγω έλλειψης χρόνου. «Ήταν φοβερά τραγούδια αλλά το πρόβλημα ήταν ο χρόνος, καθώς ήμασταν και οι δυο πολύ απασχολημένοι εκείνη την περίοδο», είχε αναφέρει ο Φρέντι Μέρκιουρι, στη βιογραφία του, «Mercury: An Intimate Biography of Freddie Mercury».

Ο Μάικλ Τζάκσον είχε δηλώσει παλαιότερα, στο Rolling Stone, ότι θαύμαζε τον Μέρκιουρι και ότι εκείνος τον είχε προσεγγίσει με σκοπό τη συνεργασία τους στον, τότε, επόμενο δίσκο του, το 1983.

Η προσέγγιση αυτή ήταν η αφορμή για μια συνάντηση στο στούντιο, όπου οι δυο τους ηχογράφησαν τρία κομμάτια. Ο μάνατζερ των Queen, Τζιμ «Μαϊάμι» Μπιτς, θυμάται ότι η συνάντηση των δυο καλλιτεχνών εντάθηκε όταν ο Τζάκσον έφερε μέσα στο στούντιο ένα λάμα. «Ο Φρέντι με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου είπε: «Τζιμ, πρέπει να με πάρεις από ’δω. Ηχογραφώ μαζί με ένα λάμα».

Τα τραγούδια που ηχογράφησαν ο Τζάκσον με τον Μέρκιουρι είναι τα: «There Must Be More to Life Than This», «State of Shock» και «Victory», το οποίο έδωσε τον τίτλο στο άλμπουμ που κυκλοφόρησε ο Μάικλ Τζάκσον το 1984.