Ο κόσμος του θεάματος θρηνεί για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία

australia-purkagia-ouranos-kapnos-dentra Daria Ni
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Pink, Nicole Kidman και Keith Urban δώρισαν από 500.000 δολάρια για να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές αρχές της χώρας.

Οι τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο έχουν κάψει πάνω από 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης και περίπου 1.800 σπίτια, ενώ 25 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη – οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μισό δισεκατομμύριο απανθρακωμένα ζώα – και ο καπνός της πυρκαγιάς έχει φτάσει πλέον στην Χιλή και την Αργεντινή.

Οι καταστροφές δεν άφησαν ασυγκίνητο τον χώρο του θεάματος, και πολλοί αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου έχουν απευθύνει κάλεσμα στους θαυμαστές τους να στηρίξουν τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter, η Pink ανακοίνωσε την δωρεά 500.000 δολαρίων στις πυροσβεστικές αρχές της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Είμαι εντελώς συντετριμμένη βλέποντας τι συμβαίνει στην Αυστραλία τώρα με τις τρομακτικές πυρκαγιές. Η καρδιά μου πάει στους φίλους και την οικογένεια μας εκεί» ανέφερε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια.

Αντίστοιχη δωρεά 500.000 δολαρίων στις πυροσβεστικές υπηρεσίες έκαναν λίγο αργότερα η Nicole Kidman και ο σύζυγος της Keith Urban. Μέσω δύο λιτών αναρτήσεων στο Instagram, οι δύο Αυστραλοί καλλιτέχνες ανακοίνωσαν την δωρεά τους, ενώ παρέθεσαν σχετικούς συνδέσμους για όσους followers τους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν οικονομικά τις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Νέα Νότια Ουαλία Shane Fitzsimmons, ο οποίος δήλωσε πως οι πυρκαγιές είναι πλέον τόσο μεγάλες που χρειάζονται σφοδρές βροχοπτώσεις για να αντιμετωπιστούν.

Shutterstock / Roger Rosentreter

Με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες να εντοπίζουν τον σχηματισμό ενός κυκλώνα στα βορειοδυτικά της χώρας, υπάρχει η ελπίδα πως σύντομα θα ξεκινήσει η εποχή του μουσώνων.