Ανοίγει ο δρόμος για νέες μηνύσεις από τους κατηγόρους του Michael Jackson

michael-Jackson Aaron Lambert
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Οι Wade Robson και James Safechuck ισχυρίζονται πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον «Βασιλιά της Pop».

Μια νομοθετική μεταρρύθμιση που πέρασε πρόσφατα στην Καλιφόρνια ενδεχομένως θα ανοίξει τον δρόμο για νέες μηνύσεις κατά των κληρονόμων του Michael Jackson από φερόμενα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Το 2013 οι Wade Robson και James Safechuck – των οποίων οι μαρτυρίες αποτέλεσαν κεντρικό άξονα του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» – κατέθεσαν μήνυση κατά των κληρονόμων του «Βασιλιά της Pop», οποία όμως απορρίφθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα λόγω παραγραφής.

HBO

Οι δύο κατήγοροι στην συνέχεια κατέθεσαν ένσταση στην απόφαση, η οποία δεν έχει εξεταστεί ακόμα από τα δικαστήρια. Σύμφωνα με το Sky News, αρχικά η σχετική νομοθεσία έλεγε πως οι αγωγές για σεξουαλική κακοποίηση σε παιδική ηλικία πρέπει να κατατεθούν πριν το 26ο έτος ηλικίας του κατηγόρου. Η νέα μεταρρύθμιση, η οποία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2020, ορίζει ως νέο όριο το 40ο έτος.

Εφόσον η υπόθεση των Robson και Safechuck εκδικαστεί, οι δύο κατήγοροι θα είναι σε θέση να μηνύσουν τους κληρονόμους του Michael Jackson αξιώνοντας αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων. Ο δικηγόρος τους εξέφρασε την ικανοποίηση για την νομοθετική μεταρρύθμιση καθώς θα προσφέρει την δυνατότητα σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να δικαιωθούν.

AP / Mark J. Terrill

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του Michael Jackson από την πλευρά του εκτίμησε πως η μήνυση θα απορριφθεί και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. «Η απόφαση του εφετείου απλώς ανασύρει αγωγές εναντίον εταιρειών του Michael Jackson, οι οποίες παραδόξως ισχυρίζονται ότι οι υπάλληλοι του Michael είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνοι για σεξουαλική κακοποίηση που δεν συνέβη ποτέ» σχολίασε χαρακτηριστικά.