Τα Grammy θα τιμήσουν τον Prince με μια all-star συναυλία

prince Chelsea Lauren
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Alicia Keys, John Legend, Usher, Foo Fighters και Beck θα τραγουδήσουν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Sheila E.

Φέτος συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο του Prince και οι διοργανωτές των Grammy αποφάσισαν να τιμήσουν τον εμβληματικό μουσικό με μια all-star συναυλία. Σύμφωνα με το Rolling Stone η συναυλία «Let’s Go Crazy: The Grammy Salute to Prince» θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου, δύο μέρες μετά την απονομή των μουσικών βραβείων και θα μεταδοθεί στην μικρή οθόνη τον Απρίλιο.

Επί σκηνής θα εμφανιστούν οι Alicia Keys, John Legend, Usher, Beck, Common, Foo Fighters, H.E.R., Earth, Wind & Fire, St. Vincent, Mavis Staples, Chris Martin, Gary Clark Jr. και Juanes. Στην συναυλία θα συμμετάσχουν και πολλοί συνεργάτες του Prince, όπως η Susanna Hoffs των Bangles, οι Morris Day and the Time, αλλά και το παλιό συγκρότημα του Prince, οι Revolution.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς θα αναλάβει η Sheila E. πρώην ντράμερ του Prince, μαζί με τους μακροχρόνιους συνεργάτες Jimmy Jam και Terry Lewis. Σε δηλώσεις της στο περιοδικό, η Sheila E. σχολίασε πως η ίδια και το συγκρότημα της θα υποστηρίξουν τους περισσότερους καλλιτέχνες της βραδιάς και θα ερμηνεύει ένα δικό της σετ που θα περιλαμβάνει το «The Glamorous Life» και το «America».

Mediapunch/REX/Shutterstock

«Νιώθω τεράστια τιμή που μπορώ να το κάνω αυτό για τόσους πολλούς λόγους, αλλά και επειδή θα μπορέσω να βοηθήσω στον εορτασμό της ζωής ενός καλού φίλου. Είναι απίστευτο που συμμετέχω [στην συναυλία] και που θα είμαι καλλιτεχνική διευθύντρια» δήλωσε στην συνέχεια η Sheila E.

Στο παρελθόν οι διοργανωτές των Grammy έχουν τιμήσουν πολλά άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής με αντίστοιχες αφιερωματικές συναυλίες, όπως τους Beatles, Bee Gees, Elton John, Stevie Wonder και Aretha Franklin. Ο επί χρόνια παραγωγός των Grammy Ken Ehrlich αποκάλυψε πως η ιδέα για μια tribute συναυλία γεννήθηκε μετά την αξιομνημόνευτη εμφάνιση του Bruno Mars με τους Time στην τελετή του 2017 που ήταν αφιερωμένη στον Prince.