Τα 20 άλμπουμ του 2020 που ανυπομονούμε να ακούσουμε

mousiki-cd
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Από την Lady Gaga, την Adele και τον Kendrick Lamar, μέχρι τους Pet Shop Boys, τις Haim και τους Green Day.

Το 2019 ήταν αναμφίβολα μια εντυπωσιακή χρονιά για την μουσική, με πολλούς νέους καλλιτέχνες να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Η νέα χρονιά θα βρει πολλούς από τους νέους αστέρες της μουσικής να ανοίγουν τα φτερά τους, αλλά και παλαιότερους να επιστρέφουν για να μας υπενθυμίσουν ότι είναι ακόμα εδώ. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 20 άλμπουμ που έχουν προγραμματιστεί (ή φημολογούνται) για το 2020 και που σίγουρα θα συζητηθούν.

Shutterstock / Tinseltown
Halsey – «Manic» (17 Ιανουαρίου)
Τα τελευταία χρόνια η Halsey έχει μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που έχει αντιμετωπίσει και το τρίτο άλμπουμ της είναι το πρώτο που έγραψε μετά την διάγνωση της με διπολική διαταραχή. Η ίδια έχει αποκαλύψει πως το «Manic» συνδυάζει τα πάντα, από την hip-hop και rock μέχρι την country μουσική και θα συμπεριλαμβάνει συμμετοχές από τους Alanis Morissette, Suga (των BTS) και Dominic Fike.

Shutterstock / Martin Lehmann
Kesha – «High Road» (31 Ιανουαρίου)
Έχοντας αφήσει πίσω της πλέον τις δικαστικές περιπέτειες της, η Kesha επιστρέφει με το τέταρτο άλμπουμ της με το οποίο αποσκοπεί να υπενθυμίσει στους ακροατές τον λόγο για τον οποίο έγινε γνωστή – την ξέφρενη pop διάθεση. Το «Raising Hell» αποτελεί μια πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει, θυμίζοντας την διασκεδαστική και ανέμελη ατμόσφαιρα της Katy Perry, ενώ το «Resentment» δείχνει μια πιο ώριμη πλευρά.

Shutterstock / Aleksandar Kamasi
Pet Shop Boys – «Hotspot» (24 Ιανουαρίου)
Το 14ο άλμπουμ των εμβληματικών Pet Shop Boys θα είναι το τελευταίο μιας τριλογίας με τον παραγωγό Stuart Price. Τα δύο single που έχουν ήδη κυκλοφορήσει – το «Dreamland» με συμμετοχή των Years & Years και το «Burning the Heather» – επιβεβαιώνουν πως όσο χρόνια κι αν έχουν περάσει, οι Βρετανοί synth pop θρύλοι παραμένουν πάντα επίκαιροι και άκρως χορευτικοί.

Shutterstock
Green Day – «Father of All Motherfuckers» (7 Φεβρουαρίου)
Μετρώντας πάνω από τρεις δεκαετίες ως συγκρότημα, οι Green Day ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το 13ο άλμπουμ τους. Αυτή τη φορά το καλιφορνέζικο τρίο εξερευνά τις garage rock επιρροές του, με έναν πιο lo-fi και παραμορφωμένο ήχο, φέρνοντας κατά νου το «Stray Heart» από το 2012 αλλά και το side project σχήμα τους, τους Foxboro Hot Tubs.

Shutterstock / Christian Bertrand
La Roux – «Supervision» (7 Φεβρουαρίου)
Λένε πως το καλό πράγμα αργεί και η Βρετανίδα synth pop τραγουδίστρια πάντα αφιερώνει αρκετό χρόνο για κάθε άλμπουμ της – περίπου πέντε χρόνια ανάμεσα σε κάθε κυκλοφορία της. Το τρίτο άλμπουμ της Eleanor Jackson, όπως είναι το πραγματικό όνομα της La Roux, θα περιλαμβάνει οχτώ νέα τραγούδια και ήδη έχει κυκλοφορήσει ένα πρώτο single, το «International Woman of Leisure».

Shutterstock / Sterling Munksgard
Weezer – «Van Weezer» (15 Μαΐου)
Ο Rivers Cuomo και η παρέα του έφτασαν αισίως στους 15 δίσκους με το «Van Weezer», το οποίο φέρνει στο προσκήνιο της metal και hard rock επιρροές τους. Ο frontman των Weezer έχει υποσχεθεί έναν ήχο κοντά στο «Blue Album» και το πρώτο single με τίτλο «The End Of The Game» έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους οπαδούς του college rock συγκροτήματος.

Shutterstock / Christian Bertrand
Dua Lipa – «Future Nostalgia»
Το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της Βρετανίδας τραγουδίστριας θα συνδυάζει disco στοιχεία στον synth και R&B ήχο της. Η Dua Lipa έχει σχολιάσει πως θέλει να προκαλέσει τον εαυτό της και να βγει έξω από την ζώνη άνεσης της, διατηρώντας όμως τις pop ευαισθησίες του ντεμπούτου της. Το «Don’t Start Now» που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο έχει ήδη δώσει μια πρώτη γεύση.

Shutterstock / Christian Bertrand
Run The Jewels – «Run the Jewels 4»
Ο El-P και ο Killer Mike επιστρέφουν φέτος με τον τέταρτο δίσκο τους με το οποίο θα αποδείξουν γιατί θεωρούνται ως ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα του σύγχρονου hip-hop. Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για το νέο άλμπουμ (πέραν του ότι θα είναι «σκληρό», σύμφωνα με τον El-P) των Run The Jewels, όμως σίγουρα θα συζητηθεί.

EPA/REX/Shutterstock / Ben Macmahon
Lana Del Rey – «White Hot Forever»
Ως μια από τις πιο πρωτοποριακές φωνές στον χώρο της σύγχρονης pop, η Lana Del Rey μας έχει συνηθίσει να εξερευνά νέα μουσικά μονοπάτια σε κάθε κυκλοφορία της. Φέτος έχει αποφασίσει να διευρύνει τους ορίζοντες της πέραν από την μουσική και έχει υποσχεθεί ένα spoken-word άλμπουμ και μια ποιητική συλλογή. Για τους πιο «συμβατικούς» οπαδούς της, θα κυκλοφορήσει και ένα νέο δίσκο με τίτλο «White Hot Forever».

Shutterstock
Frank Ocean – ???
Την περσινή χρονιά ο Frank Ocean ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και τα δύο singles του «In My Room» και «DHL» να δημιουργούν προσδοκίες για ένα follow-up στα «Blonde» και «Endless» του 2016. Ο ίδιος δεν έχει αποκαλύψει τα δισκογραφικά σχέδια του φέτος, όμως η πρόσφατη δουλειά παραπέμπει σε έναν ήχο που θα συνδυάζει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τα hip hop beats και την συναισθηματική λυρικότητα που τον διακρίνει.

Shutterstock / Lev Radin
Cardi B – ???
Το «Invasion of Privacy» είναι ένα από τα σπουδαιότερα ντεμπούτα των τελευταίων ετών και έγινε ο πρώτος solo δίσκος γυναίκας ράπερ που βραβεύεται με το Grammy καλύτερου rap άλμπουμ. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια σχεδιάζει ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό σίκουελ όπου σκοπεύει να συνδυάσει trap, μπαλάντες και latin ήχους, με τα singles «Press» και «Money» να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Shutterstock / Christian Bertrand
Haim – ???
Από το περασμένο καλοκαίρι οι Danielle, Este, και Alana Haim δουλεύουν εντατικά πάνω στον τρίτο τους δίσκο και έχουν ήδη κυκλοφορήσει τρία singles – τα «Now I’m In It», «Hallelujah» και «Summer Girl» – αλλά και ορισμένες νέες συνεργασίες με τον Paul Thomas Anderson. Το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ παραμένει μυστήριο, όμως οι τρεις αδελφές δεν θα αφήσουν ανικανοποίητους τους οπαδούς τους.

Shutterstock / Christian Bertrand
Kendrick Lamar – ???
Το 2017 ήταν μια εκπληκτική χρονιά για τον Kendrick Lamar, με το «DAMN.» να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στην συνέχεια ο Αμερικάνος μουσικός συνεργάστηκε με την Marvel στο soundtrack του «Μαύρου Πάνθηρα» και πιο πρόσφατα απέκτησε το πρώτο του παιδί. Ο Lamar δουλεύει πυρετωδώς πάνω στον επόμενο δίσκο που όπως φαίνεται θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά.

Shutterstock
Fiona Apple – ???
Η Fiona Apple δεν λογαριάζει κανέναν και ευτυχώς για εμάς, έχει αποφασίσει να κυκλοφορήσει το πέμπτο άλμπουμ της φέτος. Σε δηλώσεις της η ίδια πρόσφατα σχολίασε παραδέχτηκε πως έχει καθυστερήσει με την νέα της δουλειά, η οποία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί «πριν από ένα εκατομμύρια χρόνια». Η ελπίδα είναι πως το follow-up στο «The Idler Wheel…» τελικά θα βγει στις αρχές του 2020.

Shutterstock
Rihanna – ???
Στα τέσσερα χρόνια που έχουν περάσει από το «Anti» η Rihanna έχει καταφέρει να καθιερωθεί στον χώρο της μόδας και των καλλυντικών με την Fenty, ενώ εμφανίστηκε στο «Η συμμορία των 8» και το «Guava Island» με τον Donald Glover. Ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για το ένατο άλμπουμ της 31χρονης pop star, πέραν του ότι θα έχει ένα έντονο άρωμα Καραϊβικής.

REX/Shutterstock / Richard Isaac
Adele – ???
Το μόνο πράγμα το οποίο φαίνεται πως είναι σίγουρο για το επόμενο της Adele, είναι πως ο τίτλος του δεν ονομαστεί από την ηλικία στην οποία τον έγραψε. Στην επεισοδιακή χρονιά που πέρασε η Βρετανίδα τραγουδίστρια χώρισε και βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών φημών για το δισκογραφικό μέλλον της. Η ίδια αστειεύτηκε πως ετοιμάζει έναν drum ‘n’ bass δίσκο «για να την σπάσει» στους επικριτές της. Μένει να φανεί εάν θα εκπληρώσει την απειλή της.

Shutterstock / Kathy Hutchins
Drake – ???
Δεν υπάρχει ρεκόρ που να μην έχει σπάσει τα τελευταία χρόνια ο Drake και όπως φέτος φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό του. Πρόσφατα μοιράστηκε ένα teaser μιας νέας συνεργασίας του με τον Future, το «Life Is Good», ενώ έχει ήδη ανακοινώσει πως ετοιμάζει νέα δουλειά. Είτε πρόκειται για μια συνέχεια στο «Scorpion», είτε ένα νέο project με τον Future, το σίγουρο είναι πως ο Drake θα κάνει αισθητή την παρουσία του.

AP/REX/Shutterstock / Kirsty Wigglesworth
Lady Gaga – ???
Κάθε νέο άλμπουμ της Lady Gaga αποτελεί μια ευκαιρία να δημιουργήσει μια νέα ταυτότητα και μαζί μια νέα προσέγγιση στην pop. Έχοντας πλέον αποτινάξει τον χαρακτηρισμό του κακέκτυπου της Madonna, η Lady Gaga ακολουθεί μια ολότελα μοναδική πορεία που με κάθε κυκλοφορία καταφέρνει να ενθουσιάσει και να προβληματίσει τον ακροατή. Η ίδια παραμένει αινιγματική σχετικά με το follow-up στο «Joanne», όμως τον Δεκέμβριο διαβεβαίωσε τους θαυμαστές πως συνεχίζει να εργάζεται σκληρά πάνω στο έκτο άλμπουμ της.

Instagram
Justin Bieber – ???
Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον νεαρό Καναδό που ξεκίνησε από παιδί θαύμα στο YouTube και πλέον αξιώνει τον τίτλο του νέου «Βασιλιά της Pop». Τελευταία του κυκλοφορία ήταν το «Purpose», στο μακρινό 2015, με τον Justin Bieber να εμφανίζεται σποραδικά έκτοτε. Έχοντας πλέον βρει τα πατήματα του στην προσωπική ζωή, ο Bieber έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο comeback το 2020 και μετά το «Yummy» σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ μέσα στην χρονιά.

Shutterstock / imageSPACE
Billie Eilish – ???
Η περσινή χρονιά ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτική για την 17χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, αφού πολλά μεγάλα ονόματα από όλο το φάσμα της μουσική αναγνώρισαν το ταλέντο της. Έτσι λοιπόν το 2020 μπαίνει με υψηλότατες προσδοκίες για την Billie Eilish και με επόμενο άλμπουμ της θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι δεν είναι άλλο ένα one-hit-wonder. Στο πλευρό της θα βρίσκεται για άλλη μια φορά ο αδερφός της Finneas O’Connell, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του avant-pop ήχου της.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ