Ο Akon απέκτησε τη δική του πόλη στη Σενεγάλη

akon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Ανυπομονώ να σας φιλοξενήσω εκεί στο μέλλον» ανακοίνωσε ο Αμερικάνος ράπερ και παραγωγός για την συμφωνία.

Το κλασικό στερεότυπο θέλει έναν πετυχημένο μουσικό να ξοδεύει μεγάλα ποσά για να αποκτήσει χλιδάτες βίλες και εντυπωσιακά αυτοκίνητα, όμως ο Akon πήγε ένα βήμα παραπέρα και απέκτησε την δική του πόλη στην Σενεγάλη.

Η οικονομία της Akon City, όπως ονομάζεται η πόλη του Αμερικάνου ράπερ και παραγωγού, θα βασίζεται στο κρυπτονόμισμα AKoin που δημιούργησε ο ίδιος. Η ανακοίνωση για την «τελική συμφωνία» με τις σενεγαλέζικες αρχές για την πόλη έγινε μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter. «Ανυπομονώ να σας φιλοξενήσω εκεί στο μέλλον» έγραψε χαρακτηριστικά ο Akon.

Ο μουσικός είχε αποκαλύψει τα σχέδια του για την Akon City στην πάνελ συζήτηση «Branding Africa: Blockchain, Entrepreneurship and Empowering the Future» που πραγματοποιήθηκε το 2018 στις Κάννες. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει στην υπό σχεδιασμό πόλη ως μια «πραγματική Ουακάντα», αναφερόμενος στο τεχνολογικά αναπτυγμένο αφρικανικό κράτος στις ταινίες της Marvel.

Η νεοσύστατη πόλη βρίσκεται σε μια έκταση 8.000 στρεμμάτων που δώρισε στον μουσικό ο πρόεδρος της Σενεγάλης Macky Sall, σε κοντινή απόσταση από το νέο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, την ακτή και την πρωτεύουσα Ντακάρ.

Shutterstock

Τα τελευταία χρόνια ο σενεγαλέζικης καταγωγής Akon έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στην Αφρική, με την φιλανθρωπική οργάνωση του Akon Lighting Africa που βοηθά στην χρηματοδότηση πολλών project φωτισμού και ηλιακών συλλεκτών. Οι φιλανθρωπική ενέργειες και δράση του Αμερικάνου μουσικού έχουν αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και άλλους οργανισμούς.