Η Yamaha ζητά από τους πελάτες της να μην κρύβονται στις θήκες μουσικών οργάνων

zeugari-taksidi-tsantes-mousika-organa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η δραματική απόδραση του πρώην αφεντικού της Nissan έχει εμπνεύσει τη δημιουργία ενός διαδικτυακού trend στην Ιαπωνία.

Η Yamaha εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητά από τους πελάτες της να σταματήσουν να κρύβονται στις θήκες μουσικών οργάνων. Το περίεργο αίτημα της Yamaha Wind συσχετίζεται με την πρόσφατη διαφυγή του πρώην πρόεδρου της Nissan Carlos Ghosn στον Λίβανο και τους «μιμητές» του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν θα αναφέρουμε τον λόγο, όμως έχουν υπάρξει πολλές αναρτήσεις για κρυψώνες σε μεγάλες θήκες μουσικών οργάνων. Θα είναι αργά για μια προειδοποίηση μετά από οποιοδήποτε απροσδόκητο ατύχημα, οπότε ζητούμε από όλους να μην το επιχειρήσουν» αναφέρει η Yamaha Wind στην ανάρτηση.

Οι γιαπωνέζικες αρχές είχαν επιβάλει στον Ghosn απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενόψει της δίκης του για σοβαρά οικονομικά αδικήματα. Ο πρώην πρόεδρος όμως απέδρασε και κατάφερε να διαφύγει στον Λίβανο και σύμφωνα με τις φήμες κρύφτηκε στη θήκη ενός μουσικού οργάνου για να μπορέσει να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο.

Ο ίδιος ο Ghosn δεν έχει διαψεύσει τις σχετικές φήμες και ο πρώην πρόεδρος της Nissan βρήκε πολλούς «μιμητές» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χρήστες κρύβονται μέσα σε θήκες μουσικών οργάνων με το hashtag #PlayingGhosn.