Η Björk έγραψε μουσική για ξενοδοχείο με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

bjork
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Μια αρχιτεκτονική δομή στο Μανχάταν μου προσέφερε το χέρι σε ένα ταγκό με τεχνητή νοημοσύνη και αποδέχτηκα» δήλωσε η Ισλανδή pop star.

Η πάντα πρωτοποριακή Björk δημιούργησε την μουσική για το λόμπι ενός μπουτίκ ξενοδοχείου στην Νέα Υόρκη, με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Το soundtrack που τιτλοφορείται «Kórsafan» θα χρησιμοποιηθεί στο Sister City του Μανχάταν και δημιουργήθηκε με την βοήθεια της Microsoft.

Όπως εξηγεί η Ισλανδή pop star «μια αρχιτεκτονική δομή στο κέντρο του Μανχάταν μου προσέφερε το χέρι σε ένα ταγκό με τεχνητή νοημοσύνη και αποδέχτηκα» και είχε μεγάλη περιέργεια να ακούσει το τελικό αποτέλεσμα.

Invision/AP/REX/Shutterstock / John Rahim

Το soundtrack που δημιουργήθηκε με την βοήθεια προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft βασίζεται σε χορωδιακές ηχογραφήσεις από το αρχείο της Björk και φέρεται να λαμβάνει υπόψη τις μεταναστεύσεις πτηνών, τις πορείες αεροπλάνων και την βαρομετρική πίεση.

Η ιδέα για το πρωτότυπο soundtrack γεννήθηκε την περασμένη άνοιξη, κατά την διάρκεια του residency της Björk στο The Shed, όπου συνεργάστηκε με την χορωδία Hamrahlid και την Thorgerdur Ingólfsdóttir. Περισσότερες πληροφορίες για την δημιουργία του soundtrack θα βρείτε στην ειδική σελίδα της Microsoft.