Οι Queen στην βρετανική λίρα

queen Ilpo Musto
ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το λογότυπο και τα μουσικά όργανα των Queen θα κοσμήσουν το νέο αναμνηστικό νόμισμα των πέντε λιρών στην Μεγάλη Βρετανία.

Οι εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη στην Μεγάλη Βρετανία, όμως μια άλλη «βασιλική αλλαγή» έχει γίνει αποδεκτή με μεγάλη ενθουσιασμό. Πιο συγκεκριμένα, οι Queen θα τιμηθούν με ένα αναμνηστικό νόμισμα των πέντε λιρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού νομισματοκοπείου, οι Queen θα γίνουν το πρώτο συγκρότημα που θα τιμηθεί κατά αυτόν τον τρόπο. Το αναμνηστικό νόμισμα θα απεικονίζει από την μια πλευρά την Βασίλισσα Ελισσάβετ και από την άλλο το λογότυπο του εμβληματικού rock συγκροτήματος, καθώς με τα μουσικά όργανα του κάθε μέλους.

Το σχέδιο περιλαμβάνει το μικρόφωνο και το μεγάλο Bechstein πιάνο που χρησιμοποίησε ο Freddie Mercury στο «Bohemian Rhapsody», την «Red Special» κιθάρα του Brian May, το Fender Precision μπάσο του John Deacon καθώς και το Ludwig μπάσο τύμπανο του Roger Taylor.

«Αυτή είναι μια μεγάλη “ποιος θα το φανταζόταν;” στιγμή για εμάς. Όταν ξεκινήσαμε ως Queen, ακόμα και το μικρότερο σκαλί αναγνώρισης φαινόταν απομακρυσμένο και απρόσιτο. Είναι πραγματική τιμή να αναγνωρίζεται το συγκρότημα μας και είναι πολύ συγκινητικό που τιμάται η μουσική μας κατά αυτόν τον τρόπο» δήλωσε ο May, με τον Taylor να «απορεί» με όλη «την φασαρία» για τους Queen και αν συμπληρώνει πως νιώθει σαν να έχει «ξοδευτεί».