Το λογοτεχνικό φινάλε του «Game Of Thrones» θα είναι αρκετά διαφορετικό

george-rr-martin Kathy Hutchins
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Ο κόσμος ξέρει ένα τέλος – αλλά δεν ξέρει το τέλος» δήλωσε με νόημα ο δημιουργός και συγγραφέας της επικής σειράς George R.R. Martin.

Το δραματικό φινάλε του «Game Of Thrones» έσπασε πολλά ρεκόρ τηλεθέασης, όμως δίχασε τους οπαδούς της επικής σειράς φαντασίας. Ο συγγραφέας των βιβλίων που ενέπνευσαν την σειρά του HBO, ο George R.R. Martin, εργάζεται πάνε στα δύο τελευταία βιβλία με τα οποία θα ολοκληρώσει την ιστορία του στο Westeros και μίλησε για τις αντιδράσεις και τις προσδοκίες του θαυμαστών του.

«Ο κόσμος ξέρει ένα τέλος – αλλά δεν ξέρει το τέλος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Martin στην γερμανική εφημερίδα Welt, συμπληρώνοντας πως δεν είχε υπολογίσει πως οι παραγωγοί του HBO θα ολοκλήρωναν την σειρά πριν ο ίδιος προλάβει να γράψει τα δύο τελευταία βιβλία. Έτσι λοιπόν ο όγδοος κύκλος του «Game Of Thrones» δεν ήταν «απόλυτα πιστός» στο όραμα του, παρά τις δηλώσεις πρωταγωνιστών και συντελεστών.

HBO

Η νέα πρίκουελ σειρά που ετοιμάζει ΗΒΟ θα εστιάζει στους Targaryen.

«Μην ξεχνάτε, δουλεύω με ένα πολύ διαφορετικό μέσο από ότι ο David και ο Dan. Αυτοί είχαν έξι ώρες για την τελευταία σεζόν. Υπολογίζω πως τα δύο τελευταία βιβλία μου θα γεμίσουν μαζί 3.000 σελίδες μέχρι να τελειώσω… και εάν χρειαστούν περισσότερες σελίδες, κεφάλαια και σκηνές, θα τα προσθέσω» εξήγησε ο συγγραφέας.

Συνεχίζοντας, ο Martin σχολίασε πως υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες και διαφορετική εξέλιξη γεγονότων που δεν συμπεριλαμβάνονται στην τηλεοπτική μεταφορά του «Game of Thrones» και «αν μη τι άλλο, οι αναγνώστες θα μάθουν τι έγινε στους Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny και το γουρούνι της, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI και μυριάδες άλλους χαρακτήρες, σπουδαίους και μικρούς, που οι θεατές της σειράς δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν. Και ναι, θα υπάρχουν μονόκεροι… περίπου».

Shutterstock / Kathy Hutchins

Ο George R.R. Martin σχολίασε πως νιώθει «απελευθερωμένος» μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σειράς.

Η ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σειράς λειτούργησε θετικά για τον συγγραφέα, καθώς θεωρεί πως ένιωθε πίεση αφού «κάθε μέρα καθόμουν να γράψω και ακόμα εάν είχα μια καλή μέρα – και μια καλή μέρα για μένα είναι τρεις ή τέσσερις σελίδες – ένιωθα άσχημα γιατί σκεφτόμουν “Θεέ μου, πρέπει να τελειώσω αυτό το βιβλίο, έχω γράψει μόλις τέσσερις σελίδες όταν θα έπρεπε να είχα γράψει 40”».

«Αλλά απελευθερώθηκα με την ολοκλήρωση της σειράς, γιατί τώρα έχω τον δικό μου ρυθμό. Έχω καλές μέρες και κακές μέρες, το άγχος είναι πολύ λιγότερο, αν και είναι ακόμα εκεί» δήλωσε ο Martin.

Invision/AP/Shutterstock / Evan Agostini

Οι David Benioff και D.B. Weiss δέχτηκαν πολλά επικριτικά σχόλια για τις επιλογές τους στο τελευταίο κύκλο του «Game Of Thrones».

Όταν ρωτήθηκε ποιο θα πρέπει να θεωρείται το «πραγματικό τέλος» του «Game Of Thrones», ο συγγραφέας ήταν αφοπλιστικός: «Είναι χαζή ερώτηση. Πόσο παιδιά είχε η Scarlett O’Hara» απάντησε ο Martin, αναφερόμενος στην ηρωίδα του «Όσα παίρνει ο άνεμος» και κατέληξε λέγοντας «εγώ θα το γράψω, εσείς θα το διαβάσετε και τότε όλο μπορούν να αποφασίσουν και να το συζητήσουν στο διαδίκτυο».