Το 2020 θα είναι «έτος αγρανάπαυσης» για τους Radiohead

radiohead
ΤΡΙΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο ντράμερ του βρετανικού indie/rock συγκροτήματος αποκάλυψε πως θα κάνουν ένα διάλειμμα για να εστιάσουν σε άλλα project.

Το 2020 αναμένεται να είναι μια σχετικά ήσυχη χρονιά για τους οπαδούς των Radiohead, αφού όπως αποκάλυψε ο ντράμερ Philip Selway σχεδιάζουν να κάνουν ένα διάλειμμα από την μουσική φέτος για να ασχοληθούν με τα άλλα project τους. Τελευταία κυκλοφορία τους ήταν το «A Moon Shaped Pool» το 2016.

«Πάντοτε υπάρχουν συζητήσεις, αλλά πάντα έχουμε κι άλλα project που τρέχουν. Αυτή θα είναι μια χρονιά μακριά από τους Radiohead, αλλά θα επιστρέψουμε ξανά» δήλωσε ο Selway στο ΝΜΕ. Όταν ρωτήθηκε από το περιοδικό εάν η επιστροφή τους θα γίνει το 2021, ο ντράμερ απάντησε «θα δούμε, το συζητάμε».

Το μικρό διάλειμμα από τις συναυλίες και τις ηχογραφήσεις θα επιτρέψει στους οπαδούς των Radiohead να εξερευνήσουν την «δημόσια βιβλιοθήκη» του συγκροτήματος που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Το 2018 ο frontman των Radiohead, Thom Yorke, έγραψε το soundtrack στο ριμέικ του «Suspiria» και πέρσι κυκλοφόρησε ένα solo άλμπουμ και την ταινία μικρού μήκους «ANIMA». Ο κιθαρίστας Ed O’Brien έχει μοιραστεί ορισμένα τραγούδια από το επερχόμενο solo δίσκο του που θα κυκλοφορήσει ως EOB.

Shutterstock / Roy J. Baron

Ο Selway από την πλευρά του δήλωσε στο NME πως φέτος σκοπεύει να επικεντρωθεί στο γράψιμο και την ηχογράφηση των τραγουδιών για τον τρίτο solo δίσκο του, ο οποίος εκτιμά θα είναι κάτι διαφορετικό.

«Πάντα με εκπλήσσει πως αναπτύσσονται τα πράγματα. Ποτέ δεν περίμενα πως θα δούλευα πάνω σε ένα soundtrack. Όλα αυτά τα πράγματα αναπτύσσουν την μουσικότητα τους και φέρνουν τις δικές τους ιδέες μαζί τους» εξήγησε ο Selway.