Η Billie Eilish προτιμά να ηχογραφεί στο σπίτι παρά στο στούντιο

billie-eilish Chelsea Lauren
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Η μεγάλη επιτυχία στα Grammys ήταν κάτι συναρπαστικό για τα παιδιά που κάνουν μουσική στα δωμάτια τους» τόνισε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια.

Η Billie Eilish ήταν η μεγάλη νικήτρια των φετινών Grammys και έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει τα τέσσερα μεγάλα βραβεία της βραδιάς, για το καλύτερο άλμπουμ, το καλύτερο δίσκο, το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς αλλά και του καλύτερου νέου καλλιτέχνη.

Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Vogue, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια μίλησε για την τεράστια επιτυχία της και εκτίμησε πως το επίτευγμα της αντανακλά μια σταδιακή αλλαγή στην βιομηχανία της μουσικής, ειδικά σε σχέση με την παραγωγή.

Twitter

«Είναι τόσο τρελό. Αν μη τι άλλο είναι κάτι συναρπαστικό για τα παιδιά που κάνουν μουσική στα δωμάτια τους. Σημειώνουμε πρόοδο, νομίζω, σε αυτό το σημείο – παιδιά που δεν έχουν αρκετά λεφτά για να χρησιμοποιήσουν στούντιο» σχολίασε η Eilish.

Συνεχίζοντας η Eilish εξήγησε πως δημιούργησε το ντεμπούτο της «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?» με τον αδερφό της Finneas O’Connell στο δωμάτιο του, ενώ τόνισε πως η εμπειρία ηχογράφησης στο σπίτι δεν συγκρίνεται με το στούντιο.

Shutterstock / Ovidiu Hrubaru

«Δεν μας αρέσουν τα στούντιο. Δεν μου αρέσει να μην βλέπω το φως του ήλιου. Δεν μου αρέσει που μυρίζουν περίεργα. Δεν μου αρέσουν οι καμπίνες ηχογράφησης. Δεν μου αρέσει να βρίσκομαι μακριά και να τραγουδώ μόνη μου σε ένα δωμάτιο» εξήγησε η Eilish.

Συνεχίζοντας η τραγουδίστρια ανέφερε πως «στην αρχή, το μόνο που άκουγα ήταν να με βάλουν στο στούντιο με τον τάδε ή τον δείνα. Οπότε πήγαμε στο στούντιο και δουλέψαμε με αυτόν τον παραγωγό, συνθέτη ή καλλιτέχνη και ήταν εντάξει, αλλά δεν συγκρινόταν με αυτό που ο Finneas και εγώ κάναμε μόνοι μας. Νομίζω πως έτσι θα συνεχίσουμε, πριν από μια εβδομάδα από μένα, έστησε τον υπολογιστή του και ηχογραφήσαμε κάτι επί τόπου».