Καταστροφική πυρκαγιά απειλεί την παγκόσμια παραγωγή δίσκων βινυλίου

binulio-pikap-diskos-vinyl-lp
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ένα από τα δύο εργοστάσια παραγωγής λάκερ στον κόσμο υπέστη σοβαρές ζημιές και το μέλλον της βιομηχανίας είναι αβέβαιο.

Η παραγωγή δίσκων βινυλίου αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα λόγω μιας καταστροφικής πυρκαγιάς σε ένα εργοστάσιο λάκερ στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με την The Desert Sun, την περασμένη Πέμπτη ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο Apollo Masters, το οποίο παράγει το μαλακό βερνίκι που είναι απαραίτητο στην παραγωγή δίσκων βινυλίου.

Shutterstock / Stock Rocket

«Με μεγάλη θλίψη αναφέρουμε πως στο εργοστάσιο και στις αποθήκες της Apollo Masters έγινε μια ολέθρια φωτιά με καταστροφικές ζημιές. Τα καλά νέα είναι πως όλοι οι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Το μέλλον μας σε αυτό το σημείο είναι αβέβαιο και αξιολογούμε τις επιλογές καθώς προσπαθούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή» αναφέρει η επίσημη σελίδα της Apollo Masters.

Ο ιδρυτής της Third Man Records, Ben Blackwell, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις της φωτιάς και τόνισε στο Pitchfork πως «θα υπάρξει πρόβλημα για την βιομηχανία βινυλίου παγκοσμίως».

Shutterstock / Stock Rocket

Ο Blackwell εξήγησε πως υπάρχουν μονάχα δύο εργοστάσια στον κόσμο που παράγουν τα συγκεκριμένα βερνίκια – το Apollo Masters στην Αμερική και το MDC στην Ιαπωνία – και ότι ήδη υπήρχε μια σχετική αδυναμία κάλυψης της ζήτησης πριν την καταστροφική φωτιά.

«Φαντάζομαι πως αυτό θα επηρεάσει τους πάντες, όχι μόνο τις Third Man Pressing και Third Man Mastering, αλλά μένει να φανεί σε τι επίπεδο. Δεν θέλω να προκαλέσω ανησυχία, αλλά προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής και όχι υπέρμετρα αισιόδοξος» δήλωσε ο Blackwell.

Αντίστοιχο προβληματισμό εξέφρασε το εργοστάσιο παραγωγής βινυλίου Duplication από τον Καναδά, χαρακτηρίζονται την φωτιά ως «συμφορά» για την βιομηχανία. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter, η επικείμενη έλλειψη βερνικιού θα αναγκάσει πολλά εργοστάσια να μειώσουν την παραγωγή ή ακόμα και να κλείσουν μέχρι να βρεθεί λύση.