Οι Gang of Four ανακοίνωσαν το τελευταίο EP του Andy Gill

gang-of-four-andy-gill Jason DeCrow
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το «This Heaven Gives Me Migraines» ηχογραφήθηκε λίγο πριν τον θάνατο του κιθαρίστα και θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου.

Οι Gang of Four έδωσαν στην δημοσιότητα πληροφορίες για το τελευταίο EP που ηχογράφησε ο Andy Gill, το «This Heaven Gives Me Migraines». Ο κιθαρίστας του εμβληματικού post-punk συγκροτήματος πέθανε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στην ηλικία των 64 ετών.

«Αυτή η συλλογή τραγουδιών ηχογραφήθηκε λίγο πριν πεθάνει ο Andy και σκόπευε να τα κυκλοφορήσει και να αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που τα παίξαμε στην περιοδεία, στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Τα τρία τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο στούντιο του σπιτιού του Andy στο Λονδίνο και υπάρχει μια ειλικρίνεια σε αυτό το EP, από την επιλογή των τραγουδιών μέχρι τα αποσπάσματα προφορικού λόγου» αναφέρει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος John Sterry.

Η σύζυγος του Gill, Catherin Mayer, συμπλήρωσε πως «θα ήταν λάθος να μιλήσουμε για τελευταίες επιθυμίες του Andy, γιατί δεν ήξερε πως θα πεθάνει, αλλά οι ευχές του ήταν ξεκάθαρες. Στο νοσοκομείο ο Andy συνέχισε να στέλνει τελικές σημειώσεις για τις μίξεις της μουσικής που ανυπομονούσε να κυκλοφορήσει. Μετά τον θάνατο του εργάστηκα με το συγκρότημα για να ολοκληρώσω το όραμα του. Η μόνη αλλαγή που κάναμε ήταν να συμπεριλάβουμε στο EP δύο σύντομα αποσπάσματα όπου μιλά ο Andy, τα οποία, με διαφορετικούς τρόπους, είναι η ουσία του Andy».

Το «This Heaven Gives Me Migranes» αποτελείται από τα εξής πέντε κομμάτια:

  • «Anthrax (Andy Speaks)»
  • «The Dying Rays (2020)»
  • «Natural’s Not In It»
  • «Toreador»
  • «Purple In Nature (Andy Speaks)»