Το «Rap God» του Eminem ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο views στο YouTube

eminem
ΤΡΙΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ράπερ έχει αρκετό δρόμο για να πιάσει τον Wiz Khalifa στην λίστα των πιο δημοφιλών βιντεοκλίπ όλων των εποχών.

Ο Eminem είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο εμπορικούς ράπερ της εποχής και έχει σπάσει πολλά ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του. Το πιο πρόσφατο επίτευγμα του Αμερικάνου μουσικού έχει να κάνει με το single «Rap God», από το «Marshall Mathers LP 2» που κυκλοφόρησε το 2013.

Πιο συγκεκριμένα, το βιντεοκλίπ του τραγουδιού κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου views στο YouTube και συνεχίζει ακάθεκτο με στόχο να φτάσει τα δύο δισεκατομμύρια views. Εφόσον το πετύχει αυτό, ο Eminem είναι ο δεύτερος ράπερ που μπαίνει σε ένα «κλειστό κλαμπ», αφού περίπου 40 βίντεο έχουν πετύχει κάτι τέτοιο.

Το πρώτο ραπ τραγούδι της σχετικής λίστας (και τέταρτο συνολικά) είναι το «See You Again» του Wiz Khalifa, το οποίο έπιασε το ένα δισεκατομμύριο views το 2015 και πλέον έχει φτάσει τα 4,4 δισεκατομμύρια.

Το πιο δημοφιλές βίντεο παραμένει το «Despacito» των Luis Fonsi και Daddy Yankee με 6,6 δισεκατομμύρια views, ενώ ακολουθεί το «Shape of You» του Ed Sheeran με 4,6 δισεκατομμύρια views. Η πεντάδα κλείνει με το παιδικό τραγούδι «Baby Shark Dance» των Pinkfong Kids (4,59 δις), το single του Wiz Khalifa (4,4 δις) και ένα επεισόδιο της ρωσικής animated σειράς «Masha and the Bear» (4,2 δις).

Το δέκα πιο δημοφιλή μουσικά βιντεοκλίπ στο YouTube είναι τα εξής:

«Despacito» - Luis Fonsi feat. Daddy Yankee

«Shape of You» - Ed Sheeran

«See You Again» - Wiz Khalifa feat. Charlie Puth

«Uptown Funk» - Mark Ronson feat. Bruno Mars

«Gangnam Style» - Psy

«Sorry» - Justin Bieber

«Sugar» - Maroon 5

«Roar» - Katy Perry

«Counting Stars» - OneRepublic

«Thinking Out Loud» - Ed Sheeran