Billie Eilish: «Το Internet μου κατέστρεφε τη ζωή, οπότε το έκλεισα»

billie-eilish
ΤΡΙΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Η Αμερικανίδα pop star μίλησε για τις αρνητικές πτυχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για κάθε καλλιτέχνη που θέλει να καθιερωθεί στον χώρο του θεάματος, καθώς δίνουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν την εικόνα τους αλλά και να έρθουν σε πιο άμεση επαφή με τους θαυμαστές τους. Μαζί όμως με τα πολλά πλεονεκτήματα και την αμεσότητα που προσφέρουν, τα μέσα μπορούν με την ίδια ευκολία να προσελκύσουν τοξικές συμπεριφορές.

Η Billie Eilish αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε με τον αδερφό της Finneas O’Connell στο BBC πως έχει πλέον σταματήσει να διαβάζει τα σχόλιο στον λογαριασμό της Instagram. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια Louise Minchin εάν διαβάζει ακόμα «τα πάντα» στο Instagram, με την Eilish να απαντά αρνητικά.

«Όχι σταμάτησα να διαβάζω τα σχόλια πριν από δύο μέρες. Κυριολεκτικά δύο μέρες. Μου κατέστρεφε την ζωή, για άλλη μια φορά» δήλωσε η 18χρονη τραγουδίστρια, συμπληρώνοντας πως «είναι περίεργο, γιατί όσο περισσότερο cool είναι τα πράγματα που κάνεις, τόσο περισσότερο σε μισεί ο κόσμος».

Twitter

Συνεχίζοντας, η Eilish εκτίμησε πως το διαδίκτυο «είναι γεμάτο τρολ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από αυτοί είναι πραγματικά αστείοι. Νομίζω αυτό είναι το θέμα και για αυτό κανείς δεν σταματά, επειδή είναι αστείοι». Η ίδια μάλιστα παραδέχτηκε μάλιστα πως στο παρελθόν αστειεύτηκε με ορισμένα θέματα και αργότερα κατάλαβε ότι ήταν λάθος εκ μέρους της.

Ο O’Connell από την πλευρά του συμπλήρωσε πως η σχετική ανωνυμία και απόσταση που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Instagram, σε συνδυασμό με την αντίληψη ότι οι διασημότητες δεν επηρεάζονται από τα μηνύματα που δέχονται κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.