Θρήνος για τον θάνατο του Pop Smoke

pop-smoke
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ο ανερχόμενος ράπερ και ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της αμερικάνικης drill σκηνής δολοφονήθηκε στο σπίτι του την Τετάρτη.

Ένα από τα ανερχόμενα και πολλά υποσχόμενα ονόματα της αμερικάνικης hip-hop/rap σκηνής, ο Pop Smoke, δολοφονήθηκε στο σπίτι το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια οπλισμένη ομάδα αγνώστων εισέβαλλε στο σπίτι του 20χρονου μουσικού στο Χόλυγουντ και τον πυροβόλησε θανάσιμα.

Ο Bashar Barakah Jackson, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό υπόπτων.

Ξεκινώντας από το Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης, ο Pop Smoke θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της αμερικάνικης drill σκηνής. Μετά την κυκλοφορία του single «Welcome to the Party» το καλοκαίρι του 2019 – για το οποίο δημιούργησαν remixes η Nicki Minaj και ο Skepta – έβγαλε δύο mix tapes, το «Meet the Woo» στα τέλη της περασμένης χρονιάς και το «Meet the Woo Vol. 2» νωρίτερα τον Φεβρουάριο.

Ο θάνατος του Pop Smoke σκόρπισε θλίψη στους φίλους, θαυμαστές και συναδέλφους του, με πολλούς να στέλνουν τις ευχές τους μέσω των social media. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Nicki Minaj, Drake, Questlove, 50 Cent, Chance the Rapper, Justine Skye, Quavo, Nas, Travis Scott, Kehlani και πολλοί άλλοι.