Ακυρώθηκε συναυλία του Diplo στην Βραζιλία μετά από πυροβολισμούς

diplo Ron Adar
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Δύο μέλη του κοινού τραυματίστηκαν λίγο πριν ξεκινησει το σετ του Αμερικάνου DJ και παραγωγού στο καρναβάλι του Σάο Πάολο.

Η προγραμματισμένη εμφάνιση του Diplo σε ένα street party για το καρναβάλι του Σάο Πάολο την περασμένη Τρίτη ακυρώθηκε μετά από πυροβολισμούς. Σύμφωνα με το Remezcla, το συμβάν σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό δύο μελών του ακροατηρίου, όταν ο ένας φέρεται να προσπάθησε να κλέψει την αλυσίδα από τον λαιμό του άλλου.

Ο φωτογράφος Amauri Nehn, ο οποίος έβγαζε φωτογραφίες πριν το σετ του Diplo, δήλωσε στο UOL πως ο Αμερικάνος DJ ετοιμαζόταν να χαιρετήσει το πλήθος, όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου Τύπου αναφέρουν πως δύο άτομα τραυματίστηκαν στο συμβάν.

«Κάποιος άκουσε έναν πυροβολισμό και ο κόσμος που ήταν πάνω [από τον Diplo] έσκυψε. Τότε έβγαλα φωτογραφίες της ασφάλειας να προστατεύει τον Diplo. Υπήρχε ένα αγόρι που είχε χτυπηθεί στην κοιλιά και μια άλλη κοπέλα που χτύπησε στο πόδι» ανέφερε ο Nehn. Σε ανάρτηση του στο Instagram ο Diplo μοιράστηκε δύο φωτογραφίες και ένα βίντεο και εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν.

«Αυτή είναι μια σκληρή χώρα, είναι αλεξίσφαιρη, ίσως ακόμα και άτρωτη. Είναι οπωσδήποτε ευλογημένη. Είμασταν έτοιμοι 15 λεπτά αργότερα για να δώσουμε μια παράσταση για όλους στο Σάο Πάολο μόλις μάθαμε πως οι ιατρικές ομάδες ήταν καλά. Αλλά τότε άρχισαν οι αστραπές, οι βροντές και να βρέχει σαν να κλαίει η Βραζιλία» αναφέρει ο μουσικός, συμπληρώνοντας πως θα επιστρέψει στην χώρα την επόμενη χρονιά.

Shutterstock / Christian Bertrand

Σε άλλο μήνυμα του το οποίο έχει σβήσει, ο Diplo εξέφρασε την ευχή του να μην υπάρχουν νεκροί και «προσευχήθηκε» για τα θύματα του συμβάντος. «Σπάει η καρδιά μου που κάποιος χτύπησε σε ένα πάρτι. Το μόνο που ζητώ από τον Θεό είναι να μας προστατεύει όλους όταν μαζευόμαστε να γιορτάσουμε, θέλουμε οι παραστάσεις μας να είναι ασφαλείς» είχε γράψει ο Diplo.

«Ξέρω πως η Βραζιλία θεωρείται επικίνδυνη στους ξένους, αλλά έρχομαι εδώ 20 χρόνια τώρα και δεν έχω ξαναδεί τέτοια βία μέχρι σήμερα. Ο κόσμος μου λέει ότι είμαι τυχερός. Τελικά ξέρω πως όλοι είναι ζωντανοί, αλλά προσεύχομαι για αυτούς και ξέρω πως δεν θα αλλάξει το πνεύμα του καρναβαλιού» κατέληξε ο μουσικός.