David Bowie: Προς πώληση η pub από το βιντεοκλίπ του «Let’s Dance»

david-bowie Nils Jorgensen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

«Το μήνυμα είναι πολύ απλό – ο ρατσισμός είναι λάθος» είχε δηλώσει ο Βρετανός καλλιτέχνης για το τραγούδι το 1983.

Μια pub στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας που «πρωταγωνίστησε» στο βιντεοκλίπ του David Bowie για το «Let’s Dance» το 1983, έχει βγει στην αγορά προς πώληση. Το Carinda Hotel, όπως είναι το όνομα της pub, καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα Gumtree την περασμένη Τρίτη για 220.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 129.000 ευρώ).

«Η Καρίντα είναι μια σκληρά εργαζόμενη πόλη που στηρίζει τοπικές επιχειρήσεις και θα γνωρίσετε προσωπικότητες που συναντά κανείς μονάχα έξω στην άγρια φύση και θα κάνετε παντοτινούς φίλους. Είναι μια μικρή πόλη με μεγάλη καρδιά» αναφέρει η καταχώρηση για την pub. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή το 2016, η επαρχιακή πόλη απαριθμεί 158 κατοίκους.

Όπως αναφέρει η σχετική αγγελία, το σημείο όπου στάθηκε ο Bowie στην pub για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ έχει διατηρηθεί αναλλοίωτο. Το Carinda Hotel διαθέτει ένα μεγάλο μπαρ, κουζίνα με γκριλ, χώρους ψύξης και κατάψυξης, καθώς και έξι δωμάτια στο πίσω μέρος του κτηρίου και άλλες τρεις καμπίνες στο ακίνητο.

Alamy / Geneviève Vallée

Το βιντεοκλίπ του Bowie που σκηνοθέτησε ο David Mallet είχε στόχο να αναδείξει το συστηματικό ρατσισμό έναντι των Αβορίγινων της Αυστραλίας. «Το μήνυμα είναι πολύ απλό – ο ρατσισμός είναι λάθος. Όσο και να αγαπώ αυτή τη χώρα, είναι πιθανόν μια από τις πιο ρατσιστικές χώρες στον κόσμο, ανταγωνιζόμενη την Νότια Αφρική. Στον βορρά υπάρχει απίστευτη μισαλλοδοξία» είχε δηλώσει ο Bowie στο Rolling Stone το 1983.

Δείτε το βιντεοκλίπ του «Let's Dance»