Μια ακρίδα με το εκκεντρικό στυλ της Lady Gaga

lady-gaga Stephen Lovekin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

«Εάν υπάρχει ένα έντομο Lady Gaga, τότε θα είναι ακρίδα γιατί έχει αυτά τα εντυπωσιακά κέρατα» δήλωσε ο ερευνητής που την ανακάλυψε.

Η επιστημονική κοινότητα συχνά τιμά αστέρες του θεάματος δίνοντας το όνομα τους στις ανακαλύψεις τους, όπως σε διαστημικά σώματα και ζωντανούς οργανισμούς. Το πιο πρόσφατο δημιούργημα της φύσης που θα πάρει λίγη «λάμψη» από τον χώρο της μουσικής είναι ένα είδος ακρίδας που φαίνεται να έχει μια «εκκεντρική αίσθηση της μόδας», αντίστοιχη της Lady Gaga.

Illinois News Bureau / L. Brian Stauffer

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος διδάκτορας Brendan Morris από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις εξέταζε περίπου χίλιες ακρίδες στα πλαίσια της έρευνας τους και πρόσεξε πως ένα θηλυκό έντομο είχε ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά που το ξεχώριζε από όλα τα υπόλοιπα.

Ο Morris και ο εντομολόγος Christopher Dietrich περιγράφουν το εντυπωσιακό έντομο σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Zootaxa. Λόγω της ξεχωριστής και ιδιαίτερης εμφάνισης, αποφάσισαν βαφτίσουν το είδος «Kaikaia gaga».

Shutterstock / Matteo Chinellato

«Εάν υπάρχει ένα έντομο Lady Gaga, τότε θα είναι ακρίδα γιατί έχει αυτά τα εντυπωσιακά κέρατα. Έχουν μια εκκεντρική αίσθηση της μόδας, δεν έχετε ξαναδεί τίποτα σαν αυτό» εξήγησε ο Morris στην Illinois News Bureau.

Αν και δεν κατάφερε να συλλέξει δείγμα DNA από το έντομο, ο Morris σκοπεύει να ταξιδέψει στην Νικαράγουα στο τροπικό δάσος από όπου συνέλλεξε τις ακρίδες για την αρχική έρευνα, με την ελπίδα να βρει κι άλλα ζωντανά Kaikaia gaga.