Το «bad guy» της Billie Eilish είναι και επίσημα το τραγούδι του 2019

billie-eilish-ifpi IFPI
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η τεράστια επιτυχία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας κέρδισε δύο Grammy και κατέκτησε τα charts σε όλο τον κόσμο την περασμένη χρονιά.

Το 2019 ήταν μια εκπληκτική χρονιά για την Billie Eilish, αφού κατάφερε να σπάσει πολλά ρεκόρ σε όλο τον κόσμο και να καθιερωθεί ως μια από τις πιο σπουδαίες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Το «bad guy» από το ντεμπούτο της «When We Fall Asleep, Where Do We Go?» ανακηρύχθηκε επίσημα ως τραγούδι της χρονιάς από την IFPI, την  διεθνή ομοσπονδία φωνογραφικής βιομηχανίας.

Το single της Αμερικανίδας τραγουδίστριας βρέθηκε στη κορυφή των charts τουλάχιστον 15 χωρών και κέρδισε δύο βραβεία Grammy. To «bad guy» πούλησε περίπου 19,5 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές τραγούδι στο Spotify.

Στην ανακοίνωση της η IFPI τόνισε πως η Eilish κατέκτησε τον κόσμο με την απίστευτη φωνή και τον πρωτοποριακό ήχο της, ενώ παράλληλα εκθείασε την στιχουργική προσέγγιση της σε σημαντικά θέματα όπως την ψυχική υγεία.

Το δεύτερο πιο δημοφιλές τραγούδι της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της IFPI, ήταν το «Old Town Road» του Lil Nas X. Το single του Αμερικάνου μουσικού έγινε ανάρπαστο για τα πάρα πολλά remix του και πούλησε συνολικά 18,4 εκατομμύρια αντίτυπα το 2019.

Στην τρίτη θέση της λίστας της IFPI βρέθηκε το ντουέτο «Señorita» των Shawn Mendes και Camila Cabello και η πεντάδα κλείνει με το «Sunflower» των Post Malone και Swae Lee και το «7 Rings» της Ariana Grande.