Έκκληση αστέρων της μουσικής για περιορισμό στο σπίτι και αυτοσυγκράτηση λόγω κορωνοϊού

lady-gaga-taylor-swift-ariana-grande-miley-cyrus
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Lady Gaga, Taylor Swift, Ariana Grande και Miley Cyrus ζητούν από τους θαυμαστές τους να πάρουν μέτρα για να προστατέψουν τους πιο ευάλωτους.

Ο κορωνοϊός COVID19 έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία παγκοσμίως και πολλές χώρες έχουν πάρει έκτακτα μέτρα, ζητώντας από τους πολίτες τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Πολλά μεγάλα ονόματα του θεάματος, όπως η Lady Gaga, η Taylor Swift, η Ariana Grande και η Miley Cyrus, έχουν ζητήσει από τους θαυμαστές τους να παραμείνουν στα σπίτια τους για να προστατευτούν οι ίδιοι, αλλά και οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι.

Σε ανάρτηση της στο Instagram η Lady Gaga τόνισε πως ο κορωνοϊός μπορεί να αντιμετωπιστεί με καλοσύνη. «Υπενθυμίζει σε πολλούς από εμάς τι σημαίνει να νιώθουμε και να είμαστε άνθρωποι. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε και πρέπει να είμαστε μια παγκόσμια και μοναδική κοινότητα. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό χωρίς καλοσύνη» έγραψε η Gaga.

Συνεχίζοντας η Αμερικανίδα pop star σχολίασε πως «ο κορωνοϊός δεν έχει προκαταλήψεις. Η σκέψη μου για την ημέρα είναι να αποδεχτούμε πως υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε αδύναμοι και χωρίς έλεγχο – αλλά μπορούμε να γεμίσουμε το κενό με καλοσύνη και αποτελέσουμε μέρος της λύσης σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Τότε θα έχουμε τον έλεγχο. Μπορούμε να θεραπευτούμε μαθαίνοντας πώς να είμαστε ευγενικοί και να προσέχουμε ο ένας τον άλλο και τον εαυτό μας αυτή την εποχή».

Η Taylor Swift εξέφρασε την ανησυχία της πως πολλοί δεν ακολουθούν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών για περιορισμό στο σπίτι. «Σας αγαπώ τόσο πολύ και πρέπει να εκφράσω την ανησυχία μου γιατί δεν παίρνουν όλοι στα σοβαρά τα πράγματα τώρα. Βλέπω να γίνονται ακόμα πολλές συγκεντρώσεις και πάρτι» δήλωσε η Swift.

«Είναι η ώρα να ακυρωθούν τα σχέδια και να απομονωθούμε όσο μπορούμε και να μην υποθέτουμε πως επειδή δεν νιώθουμε άρρωστοι, δεν μπορούμε να μεταδώσουμε κάτι σε κάποιον ηλικιωμένο ή ευάλωτο σε αυτό. Είναι μια τρομακτική εποχή, αλλά πρέπει να κάνουμε θυσίες τώρα» κατέληξε η ανάρτηση της.

Η Ariana Grande δήλωσε πως δεν μπορεί να πιστέψει που πολύς κόσμος θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Καταλαβαίνω εάν νιώθατε έτσι πριν από εβδομάδες, αλλά σας παρακαλώ διαβάστε τι συμβαίνει. Μην κάνετε τα στραβά μάτια. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και εγωιστικό να πάρετε αυτή την υπόθεση τόσο χαλαρά. Η αντίληψη πως θα είμαστε καλά γιατί είμαστε νέοι θα θέσει σε κίνδυνο πολλούς που δεν είναι νέοι ή/και υγιείς. Ακούγεστε ηλίθιοι, κακομαθημένοι και πρέπει να νοιάζεστε περισσότερο για άλλους. Τώρα» έγραψε η Grande στα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης της.

Η Miley Cyrus μοιράστηκε ένα απόσπασμα της «Χάνα Μοντάνα» και κάλεσε τους followers της να είναι «προσεκτικοί, ευσυνείδητοι, συμπονετικοί και άνθρωποι» καθώς προετοιμάζονται να κλειστούν στα σπίτια τους. Παράλληλα ζήτησε από τους θαυμαστές της να δείξουν εγκράτεια στις αγορές τους καθώς «όσο πιο πολλά μαζεύουμε, τόσο πιο ακριβά και δυσεύρετα θα γίνουν όλα, με πολλούς να μην έχουν τα αναγκαία» και τόνισε πως «είναι μια καλή στιγμή να δείξουμε αυτοσυγκράτηση».