Αναβλήθηκε η φετινή Eurovision λόγω κορωνοϊού

eurovision
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Οι διοργανωτές του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού επερξεργάζονται σχέδια μια νέα διεξαγωγή στο Ρότερνταμ το 2021.

Για πρώτη φορά στην 64χρονη ιστορία του θεσμού, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Η φετινή διοργάνωση είχε προγραμματιστεί για τις 12 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όμως οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν τον διαγωνισμό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη ματαίωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ. Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, όμως η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη διασπορά του COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί τόσο από τις αρχές της Ολλανδίας, όσο και τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν, οδήγησαν την EBU στη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή της Eurovision 2020 όπως σχεδιαζόταν» αναφέρει η ανακοίνωση του εκτελεστικού επόπτη του διαγωνισμού Jon Ola Sand.

Στην ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της Eurovision σχολίασε πως «η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021. Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεότερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».