Κυκλοφόρησε τελικά η αυτοβιογραφία του Woody Allen

woody-allen Guillaume Collet
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η αρχική έκδοση του «Apropos of Nothing» ακυρώθηκε μετά την δημόσια κατακραυγή και κριτική από την Dylan Farrow.

Παρά τις αρνητικές αντιδράσεις, ο Woody Allen κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματα του με τίτλο «Apropos of Nothing» την Δευτέρα μέσω της Arcade Publishing. Η αυτοβιογραφία του Αμερικάνου σκηνοθέτη θα κυκλοφορούσε μέσω της Hachette, όμως ο εκδοτικός οίκος αποφάσισε να μην προχωρήσει με την έκδοση μετά την δημόσια κατακραυγή και την διαμαρτυρία εργαζομένων.

«Το βιβλίο είναι ένας ειλικρινής και ολοκληρωμένος προσωπικός απολογισμός της ζωής του Woody Allen, από την παιδική ηλικία του στο Μπρούκλιν, και την αναγνωρισμένη καριέρα του στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση, τον γραπτό λόγο και την stand-up κωμωδία, καθώς και τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους του» αναφέρει στην ανακοίνωση της Arcade.

ACE Pictures/REX/Shutterstock / Kristin Callahan

Η αρχική συμφωνία μεταξύ του σκηνοθέτη και της Hachette έσπασε μετά τα επικριτικά σχόλια της Dylan Farrow και του αδερφού της Ronan Farrow σχετικά με την έκδοση του βιβλίου λόγω των σοβαρών κατηγοριών σεξουαλικής κακοποίησης που αρνείται κατηγορηματικά ο Allen. Ο Stephen King από την πλευρά του κατέκρινε την εξέλιξη, τονίζοντας πως ανοίγει το παράθυρο σε γενικότερη λογοκρισία.

Η έκδοση της αυτοβιογραφίας του Allen συνέπεσε με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τόσο στον βιομηχανία του θεάματος, όσο και στον εκδοτικό κόσμο με πολλές κυκλοφορίες να αναβάλλονται λόγω του κλεισίματος βιβλιοπωλείων σε όλο τον κόσμο.