Τα πολλά πρόσωπα της Frida Kahlo σε μια διαδραστική έκθεση δωρεάν online

frida-kahlo
ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Η διαδραστική έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 800 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες και αντικείμενα της εμβληματικής Μεξικάνας δημιουργού.

Το 2918, το Victoria & Albert Museum του Λονδίνου φιλοξένησε μια μοναδική έκθεση αφιερωμένη στην Frida Kahlo, έκθεση στην οποία συμπεριλαμβάνονταν πολλά ρούχα, αρχεία και πολύτιμα αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της. Όσοι δεν πρόλαβαν να δουν την έκθεση από κοντά μπορούν πλέον να ανακαλύψουν την μαγεία της Kahlo μέσω του smartphone ή του υπολογιστή τους χάρη στην Google.

Πιο συγκεκριμένα, η Google σε συνεργασία με 33 μουσεία από όλο τον κόσμο δημιούργησε την διαδραστική έκθεση «Faces of Kahlo», στην οποία συμπεριλαμβάνονται πάνω από 800 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα της Μεξικάνας ζωγράφου.

AP

Οι επισκέπτες του διαδικτυακού μουσείου της Google μπορούν να εξετάσουν όλα τα εκθέματα από διαφορετικές οπτικές και σε μεγάλη ανάλυση με την βοήθεια ενός ισχυρού «μεγεθυντικού φακού», ενώ παράλληλα μπορούν να μάθουν πολλά για τη ζωή και το έργο της Kahlo. Η διαδραστική έκθεση είναι ήδη διαθέσιμη μέσω της πλατφόρμας Google Arts & Culture.