Ακούστε την νέα μπαλάντα του Bob Dylan για την δολοφονία του John F. Kennedy

bob-dylan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Το «Murder Most Foul» είναι το πρώτο καινούριο τραγούδι του βραβευμένου με Νόμπελ μουσικού εδώ και οχτώ χρόνια.

Ο Bob Dylan έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι, το «Murder Most Foul», το οποίο έχει ως θέμα την δολοφονία του Αμερικάνου προέδρου John F. Kennedy το 1963. Η μπαλάντα διάρκειας 17 λεπτών είναι το πρώτο καινούριο τραγούδι του Dylan από το 2012, όταν κυκλοφόρησε το «Tempest».

Η ανακοίνωση για την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού έγινε μέσω ενός σύντομου μηνύματος στα social media, όπου ο Αμερικάνους μουσικός ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για την πολύχρονη στήριξη και αφοσίωση.

«Χαιρετώ τους φίλους και τους οπαδούς μου με ευγνωμοσύνη για όλη την υποστήριξή και την αφοσίωσή σας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι που ηχογραφήσαμε πριν από καιρό, το οποίο μπορεί να βρείτε ενδιαφέρον. Να είστε ασφαλείς, προσεκτικοί και Θεός να είναι μαζί σας» έγραψε ο Dylan.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Dylan στο Variety, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες για το νέο τραγούδι. Στο «Murder Most Foul» ο μουσικός αναφέρεται στον Kennedy και τον δολοφόνο του, ενώ κάνει παραπομπές στους Beatles, Nat King Cole, The Who, το φεστιβάλ Woodstock και την τηλεοπτική εκπομπή «Ζώνη του λυκόφωτος» μεταξύ άλλων.

REX/Shutterstock

Τελευταία φορά που ο βραβευμένος με Νόμπελ μουσικός κυκλοφόρησε original υλικό ήταν με το 35ο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο «Tempest» πριν από οχτώ χρόνια. Έκτοτε ο Dylan έχει εστιάσει σε διασκευές, κυκλοφορώντας τα άλμπουμ «Triplicate», «Fallen Angels» και «Shadows of the Night».