«Σαστισμένος» ο Stephen King από την έλλειψη προετοιμασίας για τον κορωνοϊό

stephen-king Featureflash Photo Agency
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος συγγραφέας κατηγόρησε τον Trump για έλλειψη αποφασιστικότητας και αναφέρθηκε στο «προφητικό» βιβλίο του.

Ο Stephen King έδωσε μια συνέντευξη στο CNN, όπου επέκρινε την αργοπορία και γενικότερη πολιτική του Donald Trump στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID19. Ο Αμερικάνος πρόεδρος πρόσφατα καυχήθηκε πως οι ενημερώσεις του σημειώνουν «τεράστια θραύση» και την «τεράστια δημοτικότητα» του ενώ η χώρα πλέον έχει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα  κρούσματα στον κόσμο, ξεπερνώντας την Κίνα και την Ιταλία.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να το διανοηθώ. Θυμάμαι την δεκαετία του 1970 που οι Ρεπουμπλικάνοι γέλαγαν με τον Jimmy Carter επειδή ήταν αναποφάσιστος και αδύναμος […] Στην αρχή ο Trump έλεγε ως δεν είναι πολύ σοβαρό, να μην ανησυχούμε και όλα θα πάνε καλά» δήλωσε ο συγγραφέας.

Συνεχίζοντας, ο King εξήγησε πως «όταν το χρηματιστήριο άρχισε να πεθαίνει, όταν άρχισε να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, λέει πως θα το διαχειριστούμε ήρεμα, θα συμβεί ένα θαύμα, όλα θα πάνε καλά μέχρι το Πάσχα και θα έχουμε γεμάτες εκκλησίες. Δύο μέρες αργότερα μιλά για καραντίνα. Ο [κυβερνήτης της Νέας Υόρκης] Andrew Cuomo δεν ήξερε για αυτό, κανείς δεν φαίνεται να είχε πραγματικά ιδέα, απλά το έβγαλε από το μυαλό του».

Από την συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείψουν αναφορές στο «Κοράκι» που έγραψε ο King το 1978 και κατά πόσο το μετα-αποκαλυπτικό μυθιστόρημα του είναι «προφητικό». Το βιβλίο εξιστορεί την μια πανδημία μιας θανατηφόρας γρίπης που σχεδόν εξολοθρεύει την ανθρωπότητα.

«Τις τελευταίες τρεις ή τέσσερις εβδομάδες όλοι μου λένε πως ζούμε σε έναν κόσμο του Stephen King και το μόνο που έχω να πω είναι μακάρι να μην ήταν έτσι. Αυτό βρίσκεται στα σκαριά για πάρα πολύ καιρό. Έχω σαστίσει από το γεγονός ότι κανείς δεν φαίνεται να ήταν προετοιμασμένος» δήλωσε ο King.