Δωρεάν μαθήματα κιθάρας από την Gibson και την Fender

kithara-mousiki-oikogeneia-rock-spiti Nadin Panina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Οι δύο εταιρείες μουσικών ειδών προσφέρουν την δυνατότητα να κάνουμε «λίγο θόρυβο» όσο βρισκόμαστε στο σπίτι.

Ο περιορισμός στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει στρέψει πολύ κόσμο σε πλατφόρμες streaming για να περάσουν πιο ευχάριστα οι ώρες με ταινίες, σειρές, θεατρικές παραγωγές και μουσικές εκπομπές για όλα τα γούστα. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι πιο διαδραστικό και δημιουργικό, η Gibson και η Fender προσφέρουν δωρεάν μαθήματα κιθάρας.

Πιο συγκεκριμένα η Gibson σε συνεργασία με τις Sweetwater και Amped Guitar Learning θα διαθέσει δωρεάν premium συνδρομές στην εφαρμογή Amped Guitar για τους επόμενους τρεις μήνες.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή η οποία για την ώρα είναι διαθέσιμη μόνο για iOS, ουσιαστικά «ακούει» τον χρήστη και προσαρμόζει το μάθημα στις ικανότητες του αξιοποιώντας μια ηχητική τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

Η premium έκδοση της εφαρμογής προσφέρει εκατοντάδες μαθήματα και καλύπτει πολλά είδη μουσικής. Όσοι κατεβάσουν το Amped Guitar θα μπορέσουν να μάθουν πώς να παίζουν τραγούδια των Beatles, Tom Petty, Eric Clapton, Aerosmith, B.B. King, Dolly Parton και πολλούς άλλους.

Shutterstock

«Σε αυτούς του πρωτόγνωρους και αβέβαιους καιρούς, όλοι χρειαζόμαστε λίγη έμπνευση, ο ένας για τον άλλο και για τον εαυτό μας. Μέσω των Gibson Gives, Sweewater και Amped, κυριολεκτικά προσφέρουμε εκείνη την έμπνευση και δυνατότητα σε οποιονδήποτε αγαπά την μουσική και πάντοτε ήθελε να μάθει να παίζει κιθάρα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gibson, James Curleigh.

Την περασμένη εβδομάδα η Fender ανακοίνωσε μια αντίστοιχη προσφορά 500.000 δωρεάν τρίμηνων συνδρομών στην πλατφόρμα Fender Play. Η συγκεκριμένη υπηρεσία (η οποία κανονικά κοστίζει 9,99 δολάρια το μήνα) παρέχει πολλά μαθήματα σε βίντεο για κιθάρα, μπάσο και γιουκαλίλι, ανάλογα με τις προτιμήσεις και το επίπεδο του μαθητευόμενου.

«Όλοι θα περάσουμε περισσότερο χρόνο μέσα, οπότε ας κάνουμε λίγο θόρυβο. Με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, η μουσική έχει την δύναμη να μας ενώσει. Θέλουμε να συμβάλουμε για να πετύχετε» αναφέρει η Fender στην ανακοίνωση της. Για να αποκτήσετε μια από τις δωρεάν συνδρομές, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα Fender Play για έναν δωρεάν κωδικό.