Ο «Bonehead» των Oasis θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα για μια επανένωση

oasis Tony Nelson
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο πρώην κιθαρίστας του Brit pop συγκροτήματος μίλησε για το παρασκήνιο πίσω από την ηχογράφηση του «(What’s the Story) Morning Glory».

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες για ένα ενδεχόμενο reunion των Oasis, οι οποίες όμως έχουν διαψευστεί λόγω των τεταμένων σχέσεων των αδελφών Gallagher. Αναπόφευκτα όλο το βάρος πέφτει πάνω στους Gallagher, όμως σύμφωνα όμως με το ιδρυτικό μέλος και πρώην κιθαρίστα του Brit pop συγκροτήματος Paul «Bonehead» Arthurs, έχει έρθει η ώρα να βάλουν τις διαφορές τους στην άκρη και να επανενωθούν.

«Πραγματικά πρέπει να επιστρέψουμε μαζί. Τι λες Liam Gallagher;» έγραψε ο Arturs στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter στο πλαίσιο ενός listening party για το «(What’s The Story) Morning Glory» που είχε διοργανώσει ο frontman των Charlatans, Tim Burgess.

Κατά την διάρκεια του διαδικτυακού event, ο Arthurs μοιράστηκε ορισμένες ιστορίες από τις ηχογραφήσεις του κλασικού άλμπουμ των Oasis. Ανάμεσα σε αυτές ήταν η αποκάλυψη πως ο Liam Gallagher δίστασε να τραγουδήσει το «Wonderwall» καθώς όταν το άκουσε για πρώτη φορά χωρίς τις κιθάρες και τα φωνητικά, θεώρησε πως ήταν ένα «σκατά reggae τραγούδι».

Ο πρώην κιθαρίστας εξήγησε επίσης πως έκλαψε την πρώτη φορά που άκουσε τον Noel Gallagher να παίζει το «Champagne Supernova». «Ο Liam το τραγουδά τώρα μόνο με την φωνή του και πιάνο και είναι μαγευτικό. Ο Noel μας το έπαιξε για πρώτη φορά στο πίσω lounge του λεωφορείο για την περιοδεία στην Αμερική, με μια ακουστική κιθάρα. Έκλαψα. Ξανά» σχολίασε, ενώ δικαιολόγησε τον εαυτό του λέγοντας πως είναι Καρκίνος στο ζώδιο.

Ο Arthurs δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις γεμάτο εντάσεις σχέσεις των δύο Gallagher και πως έσπασε το χέρι του ο Liam όταν ηχογράφησαν το «Don’t Look Back In Anger».

«Ο Noel τα είχε παίξει και τσακώθηκε με τον Liam, νομίζω ξέρετε την ιστορία. Το studio διαλύθηκε με ρόπαλα του μπέιζμπολ. Αεροβόλα κλειδώθηκαν σε ντουλάπια για να σωθούν ζωές. Σκουπιδοτενεκέδες πετάχτηκαν στα παράθυρα ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Το συγκρότημα διαλύθηκε. Ο νέος ντράμερ ήταν κομμάτια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω ο Liam κατέληξε με ένα σπασμένο χέρι, ο Brian Cannon έχει κάπου μια φωτογραφία της ακτινογραφίας.  Αυτές ήταν οι μέρες. Ο Noel έκλεψε τα κλειδιά του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου μου και έκανε τον Whitey να τον οδηγήσει πίσω στο Λονδίνο, με ένα σκουπιδοτενεκέ σφηνωμένο στο πίσω παράθυρο» έγραψε στην συνέχεια ο «Bonehead».