Το διαμαντέ γάντι του Michael Jackson άλλαξε χέρια

michael-Jackson-glove
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ο «Βασιλιάς της Pop» είχε λανσάρει την συγκεκριμένη μόδα την δεκαετία του 1980 καθώς έπασχε από την νόσο της λεύκης.

Ένα από τα λευκά γάντια που φόρεσε ο Michael Jackson σε πολλές συναυλίες και βιντεοκλίπ, όπως το «Billie Jean», πουλήθηκε για πάνω από 85.000 λίρες σε πρόσφατη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας.

Σύμφωνα με άρθρο της Sun, ο ανώνυμος αγοραστής έλαβε έναν φάκελο από την εταιρεία παραγωγής του «Βασιλιά της Pop» καθώς και ένα πιστοποιητικό που δείχνει ότι το γάντι είχε δωρηθεί στην UNICEF το 1998.

AP/REX/Shutterstock

Ο Jackson ξεκίνησε να φορά το λευκό διαμαντέ γάντι την δεκαετία του 1980 και όταν ρωτήθηκε για την μόδα σχολίασε πως «ένα γάντι ήταν cool, το να φοράω δύο φαινόταν τόσο συνηθισμένο». Παρά το γεγονός ότι ο Jackson ισχυριζόταν πως το γάντι αποτελούσε στυλιστική επιλογή, στην πραγματικότητα φέρεται να το φόραγε για να κρύψει το γεγονός ότι έπασχε από λεύκη.

Η συγκεκριμένη δερματική πάθηση προκαλεί τοπικό αποχρωματισμό και δεν είναι μεταδοτική ούτε απειλητική για τη ζωή. Για μεγάλο διάστημα της ζωής του ο Jackson χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές κρέμες για να εξισορροπήσει την διχρωμία στο δέρμα του.