Ο νέος κορωνοϊός τελικά έχει έναν χαλαρωτικό avante garde πειραματικό ήχο

bjork Carlos Tischler
ΤΡΙΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Ένας εμπνευσμένος ερευνητής του ΜΙΤ συνδύασε την αγάπη του για την κλασική μουσική με την βιολογία και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

Ένας επιστήμονας δημιούργησε μια μουσική αναπαράσταση του νέου κορωνοϊού και μοιράστηκε το «τραγούδι» μέσω του SoundCloud, το οποίο θυμίζει την Björk στις πιο πειραματικές και avant garde στιγμές της. Ο Markus J. Buehler, ο οποίος εργάζεται ως καθηγητής μηχανικής στο MIT, είναι επίσης συνθέτης πειραματικής, κλασικής και ηλεκτρονικής μουσικής.

Η ορχήστρα του Buehler αποτελείται από ιαπωνικό κότο, καμπάνες και φλάουτα, με τις κίνησεις των αμινοξέων του κορωνοϊού να αντιπροσωπεύονται ως διαφορετικές νότες. Η μοριακή δόνηση αποδίδεται ως αλλαγή μελωδίας και αναπαριστά την ιεραρχική γεωμετρία της πρωτεΐνης του κορωνοϊού. Το τραγούδι με τίτλο «Viral Counterpoint of the Coronavirus Spike Protein (2019-nCoV)» διάρκεια σχεδόν δύο ώρες.

Shutterstock

«Ενώ δεν μπορούμε να δούμε μικρά νανοσκοπικά αντικείμενα όπως πρωτεΐνες ή άλλα μόρια που συνθέτουν σχεδόν όλη την ζωντανή ύλη, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων, των ιστών μας, καθώς και παθογόνων οργανισμών όπως οι ιοί, ο υπολογιστικός μας αλγόριθμος μας επιτρέπει να ακουστεί η υλική υπόσταση τους. Αυτό το κομμάτι είναι μια μουσική αναπαράσταση της αλληλουχίας αμινοξέων και της δομής της πρωτεΐνης ακίδας του παθογόνου του COVID-19, 2019-nCoV» εξήγησε ο Buelher.

Συνεχίζοντας, ο Buelher σχολίασε πως το μουσικό κομμάτι που δημιούργησε «μας διδάσκει κάτι σχετικά με την λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ομορφιά της ζωής και του θανάτου ως αντίθετο πόλο. Καθώς ακούτε την πρωτεΐνη θα διαπιστώσετε ότι το περίπλοκο σχέδιο έχει ως αποτέλεσμα απίστευτα ενδιαφέροντες και πραγματικά ευχάριστους, χαλαρωτικούς ήχους».

Ακούστε το «Viral Counterpoint of the Coronavirus Spike Protein (2019-nCoV)»