Μια «πειρατική ραδιοφωνική εκπομπή» από τους Strokes στο Youtube

the-strokes Roger Woolman
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Το πρώτο επεισόδιο της «πειρατικής ραδιοφωνικής» σειράς βίντεο των Αμερικάνων ροκάδων έχει ήδη ανέβει στο YouTube.

Οι Strokes αποφάσισαν να δημιουργήσουνε μια νέα online εκπομπή, το «Five Guys Talking About Things They Know Nothing About», με το πρώτο επεισόδιο να έχει ήδη ανέβει στο YouTube. Οι ίδιοι περιγράφουν την νέα σειρά βίντεο ως μια «πειρατική ραδιοφωνική εκπομπή».

«Χαίρετε φυλακισμένοι της γης, όπως πολλοί εκεί έξω, μένουμε ουσιαστικά σπίτι και απομονώμαστε. Θέλαμε να δούμε εάν μπορούμε να συνδεθούμε με κόσμο και μετατρέψαμε κάτι που υποτίθεται ήταν ένα πειρατικό ραδιοφωνικό πράγμα για την κυκλοφορία του άλμπουμ μας (την οποία θα κάναμε αυτοπροσώπως) σε μια συζήτηση-βίντεο… πέντε τύποι συζητούν για πράγματα που δεν γνωρίζουν. Υπό το πρίσμα όλων όσων συμβαίνουν, ελπίζουμε αυτό να σας αποσπάσει την προσοχή κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Στο πρώτο επεισόδιο ο frontman του συγκροτήματος Julian Casablancas δήλωσε πως πάντα ονειρευόταν να κάνει την συγκεκριμένη εκπομπή, ενώ στη συνέχεια συζήτησε τον θάνατο του Bill Withers. Για να τιμήσουν τον θρύλο της μουσικής, οι Strokes παρακολούθησαν μια ζωντανή ερμηνεία του «Lean On Me».

Στην συνέχεια οι Strokes αφηγήθηκε ορισμένες ιστορίες από το παρελθόν τους, όπως όταν ο ιδρυτής του περιοδικού Rolling Stone, Jann Wenner, φέρεται να χαστούκισε τον ντράμερ του συγκροτήματος Fabrizio Moretti επειδή άργησε σε μια συνάντηση. Ο κιθαρίστας Albert Hammond Jr. από την πλευρά του ισχυρίστηκε πως είχε σκαρφιστεί την ιδέα μιας σειράς συνεντεύξεων σε αυτοκίνητο πριν κάνουν την πρεμιέρα τους εκπομπές όπως το «Carpool Karaoke» και το «Comedians In Cars Getting Coffee».

Shutterstock / Christian Bertrand

Κλείνοντας την εκπομπή με το «Walk On The Wild Side» του Lou Reed, ο Casablancas υποσχέθηκε πως στο επόμενο επεισόδιο θα υπάρχει ένα review του έκτου άλμπουμ του «The New Abnormal» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 10 Απριλίου.