Η επιστροφή της «κανονικότητας» στον χώρο της μουσικής θα καθυστερήσει

sunaulia-festibal-gunaika-kardia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενός βιοηθολόγου, δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν περιοδείες και φεστιβάλ πριν το φθινόπωρο του 2021.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έβαλε πάγο στην βιομηχανία της μουσικής, καθώς όλα τα φεστιβάλ, οι περιοδείες και συναυλίες στον κόσμο έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί. Με την κατάσταση να βελτιώνεται σε ορισμένες χώρες, χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των εργαζόμενων στον χώρο υγείας, έχουν αρχίσει να γίνονται συζητήσεις για το πότε θα λήξουν τα έκτακτα μέτρα καραντίνας.

Ήδη πολλοί διοργανωτές έχουν ανακοινώσει νέες ημερομηνίες για μετά το φετινό καλοκαίρι, όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βιοηθολόγου και καθηγητή διαχείρισης υγειονομικής περίθαλψης Zeke Emanuel στους New York Times, η «κανονικότητα» στον χώρο της μουσικής αναμένεται να επιστρέψει «το νωρίτερο» το φθινόπωρο του 2021.

Shutterstock / Goran Djukanovic

«Μεγαλύτερες συγκεντρώσεις – συνέδρια, συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις – όταν οι άνθρωποι λένε ότι πρόκειται να αναδιοργανώσουν αυτή τη διάσκεψη ή την εκδήλωση αποφοίτησης για τον Οκτώβριο του 2020, δεν έχω ιδέα πώς νομίζουν ότι είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο» δήλωσε ο Emanuel σε διαδικτυακό συνέδριο.

Στις δηλώσεις του ο καθηγητής εκτίμησε πως «αυτά τα πράγματα θα είναι τα τελευταία που θα επιστρέψουν» και ότι «ρεαλιστικά συζητάμε για το φθινόπωρο το 2021 το νωρίτερο». Όπως εξήγησε στην συνέχεια ο Emanuel, η άρση των έκτακτων μέτρων πρέπει να γίνει σταδιακά ώστε να αποφευχθεί μια νέα πανδημία.